Välj en sida

Truppen är ett ständigt pussel. I princip allt kan ske under en säsong. Årets “Silly-season” stänger inte helt förrän 15:e februari, men urvalet av forwards som ska starta är nu till synes klart. Det blir inga fler nyförvärv just nu. Snarare något utlån. Det är i dagsläget endast en back som Chris letar efter.

Av uttalandena under sommaren att döma, är det en högerfattad powerplay-back som sökes. Men blir det så lätt för en sådan att servera mackor med backhand till Tambellini i PP? Just det får kanske bli någon annans uppgift? Kanske i och för sig lika viktigt att kunna servera Zaar?. En offensivt begåvad, ganska given etta i hierarkin torde hursomhelst stå högst på önskelistan. En kille som kan “göra skillnad” som det brukar heta. Mycket etablerade Nick Bailen hamnade nyligen på marknaden, men skrev snabbt på för Kölner Haie. Mycket lovande Anttoni Honka har MrMadhawk spekulerat i. Där har vi nog ringat in träffytan på Chris sikte på ett ungefär, även om det inte blir någon av just dem.

En högerfattad back hamnar mycket troligt i par med Sund. En inledningsvis synbart stressad och osäker Tony varvade under förra säsongen sakta upp till fint spel, utstrålade självförtroende och ackuratess innan han blev skadad. Jag ser honom lite som ett fräschare alternativ till Gélinas. Han använder sin fysik bättre, blir inte lika lätt rundad, är en bläckfisk i boxplay och bidrar med ungefär detsamma som Éric offensivt, men är mycket rörligare i powerplay. Sund kan dessutom ha en nivå till i sig att kräma ur. Med sin mångsidighet bör han vara en tacksam parhäst för den sista pusselbit som vi väntar på.

Mozik får gärna bli lite kvickare och fitness-slimmad. Men jag gillade skarpt vad jag såg i våras. Fin speluppfattning över hela banan, inte minst defensivt. Stark, placeringssäker, rejäl och uppoffrande. Visade också upp ett säkert passningsspel, förmåga att vända bort motståndare och hitta nätmaskorna. Visst har unge Wallinder ett ypperligt läge att ta det där sista klivet till toppback i SHL och flygfärdighet för NHL tillsammans med Mozik. Jag blir heller inte förvånad om det är just spelskicklige William som föräras att servera Tambellini i PP denna säsong.

Kapla har jag ingen klar uppfattning om. Men känslan är att det kan vara en allround, säker och pålitlig tvåvägsback. Inte riskabel som LEJ, ibland hopplöst borta som McKiernan eller lite tafatt i egen zon som Johannesson länge var. Det bör i så fall fungera fint i par med granitblocket Lesund. Åh så skönt att norrmannen är tillbaka. Annars fixar Jonsson det. Hemmasonen var okej förra säsongen, men har förhoppningsvis lite mer i sig. Som ständig underdog i mångas ögon letar han sig som bekant ändå nästan alltid på något vis in i den ordinarie sexan. Inte tu tal om att han har Cams förtroende. Alla behöver vi folk som vi kan lita på, i vått och torrt. Jonsson är vårt ankare.

Leta sig in vill naturligtvis även Adam Engström göra. Tydligt att han är förste utmanare från J20 i år. Presenteras ju till och med som en del av A-truppen på Rögles hemsida. Chanser kommer med all säkerhet att ges direkt på försäsongen, medan Wallinder spelar JVM. Också Hassel, som hade en liknande position i fjol, kommer att få spela. Han gjorde sig tillräckligt intressant att låna en stund till, för att ånyo testas efter ytterligare en sommarträning innan han följs upp med intresse i Kristianstad. En kille man säkert får låna igen vid eventuellt skadehelvete under säsongen. Jag älskar att man arbetar på detta sätt, viker plats nummer åtta i backbesättningen åt J20 och placerar ut fortsatt tänkbara framtidsspelare för tillväxt i Hockeyallsvenskan.

När man ändå vill ge dessa påläggskalvar chansen behöver man ju heller inte ha panik med den sista pusselbiten. Men nog suktar vi lite efter ett riktigt fint nyförvärv. Och såklart vore det en fördel att få toppbacken på plats så snart som möjligt. Passar den sista pusselbiten väl tycker jag backbesättningen ser ut att ha goda möjligheter att på många sätt bli bättre än föregående säsong.