Välj en sida

Så har vi fått se Rögle förlora den här säsongen med. Förluster är oundvikliga, om än trista. Vad kan vi lära oss av gårdagens förlust? Växjö var lite bättre och lite vassare än vad Rögle var, som hade behövt ett bättre passningsspel för att kunna hota smålänningarna på allvar.

Det skulle vara lätt att säga att domarna avgjorde matchen. Först tog de en billig utvisning på Tony Sund för att sedan bortse från hur Röglebackens klubba på isen flyttas av Växjöspelaren, vilket gav ett öppet mål i nästa sekund. Men det är inte där matchen förloras. Rögle måste vara vassare än så här  och fler ledande spelare måste kliva för att vi ska kunna vinna matcher mot de bästa lagen i den här ligan.

Det var nog ingen tillfällighet att Tyler Kelleher och Samuel Johannesson fick sitta helt i tredje perioden. Abbott är konsekvent med att spelar du bra, så spelar du mycket. Har du en sämre dag på jobbet får du sitta och andra får spela.

Nya tag nästa vecka, och inte minst väntar en ny tid utan restriktioner. Det blir en ny situation för både spelare och för oss supportrar, och det ska bli spännande att se hur mycket publiken kommer att påverka resultaten framöver.

För Rögles del gäller det först och främst att lära av lördagens match och att göra en bättre match i nästa vecka mot Linköping på torsdag. Ett Linköping med publik i ryggen för första gången på länge och en vändning mot Leksand i gårdagens möte i bagaget, blir garanterat en tuff utmaning för de grönvita.