Välj en sida

I kväll väntar HV 71 för Rögle i Lindab Arena och jag kan tänka mig att det är ett revanschsuget hemmalag som vill visa att den spelmässiga kvalitetshöjningen inte är en tillfällighet. Förlusten mot Skellefteå i lördags sved eftersom Rögle var det bättre laget  stora delar av matchen. Med några dagars ytterligare träning i bagaget är jag ganska säker på att Cam Abbott och tränarteamet jobbat vidare med att fila bort kanterna i framför allt försvarsspelet, och det ska bli spännande att se om det också avspeglar sig i matchprestationen.

HV är ett av lagen som blandat och gett den här säsongen, där man varvat riktigt starka prestationer med mindre bra insatser. Försäsongen var ett enda långt mörker och jag har för mig att man faktiskt inte mäktade med att vinna någon av sina träningsmatcher. Just nu parkerar man på en sjundeplats i tabellen, men efter uppehållet har man haft svårt att riktigt övertyga spelmässigt. Band annat förlorade man två raka hemmamatcher med 1-6 och 1-4 mot Linköping respektive Djurgården.

Rögle har fem raka förluster mot smålänningarna och det börjar bli dags att bryta den dystra trenden. Senaste mötet i Kinnarps Arena den 21 oktober vann HV med 2-1 utan att direkt behöva spela särskilt bra, mot ett då ganska blekt Rögle-lag. Säsongen 2015/16 vann vi däremot samtliga möten mot HV 71 och tog elva av tolv möjliga poäng. Normalt sett är HV ett lag som alltid “bjuder upp till dans” och jag tror att det kan passa Rögle ganska bra just nu.

Rögles nycklar i matchen:

  • Spelet framför eget mål. Tre av Skellefteås fyra mål kom som en följd av oförmågan att få bort puckar och motståndare ur den heta zonen framför eget mål. Ska det bli vinst mot HV 71 i kväll krävs det att målvakt, backar och forwards hjälps åt att stänga ner den här ytan på ett bättre sätt än tidigare.
  • Målvaktsvalet. Personligen gillar jag inte de ständiga bytena mellan Pogge och Kruse. Jag ser Pogge som en bättre och mer erfaren målvakt och skulle därför vilja se att han uttalat får förstaspaden. Nu lär Kolppanen också vara redo, även om jag inte tror att han är aktuell just i kväll.
  • Arbetsinsatsen. Kan Rögle rida vidare på vågen av energi och offervilja som varit ett av lagets kännetecken sedan Cam Abbott kom in i båset? Blir svaret ja, är jag ganska säker på att man klarar av att vinna mot HV 71.