Välj en sida

Inför den här säsongen lånade Anders “Masken” Carlsson ut Ludvig och Lukas Elvenes till samarbetsklubben Oskarshamn. Tanken var att de talangfulla bröderna skulle få mycket speltid i Hockeyallsvenskan och bygga på sig värdefulla erfarenheter för spel på en högre nivå kommande säsong. För Ludvigs vidkommande finns det ingen anledning att ändra på det här upplägget, men för Lukas del ser det lite annorlunda ut.

På 15 matcher med Oskarshamn har Lukas så här långt producerat fina 16 poäng, fördelat på fyra mål och tolv assists. Med den statistiken ligger han i absoluta toppen av HA:s poängliga, vid sidan av betydligt mer meriterade och erfarna spelare. Han får mycket speltid och förtroende av tränare Björn Hellkvist, inte minst i powerplay där han bidrar med sin fina blick för spelet och ett vasst passningsspel. Utvecklingskurvan pekar mer än spikrakt uppåt.

Mot den bakgrunden tycker jag att det är dags att Rögle plockar tillbaka Lukas till Ängelholm med omedelbar verkan. Vi har helt enkelt inte råd att ha den typen av poängspelare utlånade, inte minst med tanke på hur det har sett ut spelmässigt så här långt den här säsongen. Mitt förslag är därför att erbjuda förslagsvis Taylor Matson eller Sebastian Collberg i utbyte, så att Oskarshamn inte står med ett hål i sin trupp mitt i säsongen. Varken Collberg eller Matson hittar rätt på SHL-nivå, trots ett oändligt förtroende och tålamod från tränarstaben. De kanske rent av skulle må bra av att få bygga upp sig självförtroendemässigt igen på en lite lägre nivå.

Vad har vi att förlora? De enda som har något att förlora är väl IKO i sådana fall. Tror ju inte att de skulle jubla precis, men det är ju så hockeyn fungerar nuförtiden. Så vad väntar ni på, Rögle?