Välj en sida

Då har vi fått genomlida ett bottenmöte där två lag spelade ishockey långt under sina respektive förmågor. Det är fascinerande att två lag med massor av enormt duktiga spelare kan få helheten att bli så mycket sämre än varje del för sig. Rögle har de senaste åren fungerat som en maskin, årets maskin hackar och går i otakt. Publiken gjorde att tappert försök att lyfta både stämningen och laget.

Låt oss börja med det mest positiva och storartade ikväll. Hyllningen till Taylor Matson var värdig och sällan blir en spelare i motståndarlaget rosad på det viset. Taylor Matson är värd varje applåd. Men inte ens Taylor kan få HV att sitta ihop utan deras lagbygge är än så länge inget bra.

Efter matchen nåddes vi av ryktet att Rögle vill ha hem Linus Sandin. Några kritiker menade på att Rögle behöver en center och inte ytterligare en ytterforward. För den som minns spelade Linus Sandin center i såväl Rögle, HV71 som i Tre kronor. Ytterforward blev han först i AHL. Om Rögle landar Linus Sandin får vi in en klasscenter, frågan är vilka som ska vara hans vingar? En plats i pp kan vi också räkna med.
Låt oss vara ärliga och säga att något inte stämmer i laget. Känslan är att det saknas harmoni och lagmaskinen får kämpa med varje liten sak. Flera av nyförvärven har svårt att blomma ut utan får istället kämpa med basala grejer med mindre bra insatser som följd. De som ska bära laget ser ut som vattenbärare i vissa delar av matcherna.

Backsidan saknar spets bortsett från Wallinder. Samtidigt bär Samuel Johannesson upp Brynäs offensiva backsida. Adam Engström har överraskat positivt så här långt. Bristen på konstruktiv högerfattad back gör ont när Samuel gör succé i Gävle. Det är omständigt och slarvigt i egen zon, det gör inte ont att möta Rögle heller. Vad är ens Rögles identitet? Frågorna är fler än svaren efter en knackig säsongsinledning. Samtidigt visade laget upp en grym högstanivå under två perioder uppe i Luleå. Att laget bärs upp av Kasper, Larsson och Stål-Lyrenäs är inte hållbart.

Hur ser du på lagets insatser så här långt in på säsongen?