Välj en sida

Bortaspelet fortsätter att vara ett sorgebarn för Rögle BK. Jag tror att det är frustrerande för både Cam och Chris Abbott att laget inte riktigt förmår att prestera på samma nivå som man nu äntligen lyckas göra hemma i Lindab Arena. Det ligger garanterat högt upp på brödernas prioriteringslista att fixa även denna mentala blockering. För jag kan inte tolka det på något annat sätt än att de klena resultaten på bortais först och främst handlar om “spöken” i spelarnas huvuden.

Tittar man på Rögles bortafacit sedan uppgången i SHL 2015, är det verkligen ingen rolig läsning. Totalt har man fram till nu spelat 70 bortamatcher och på dessa har man endast mäktat med att ta elva trepoängare. Utöver det har man också lyckats få med sig sju övertids- eller straffvinster. Det ger alltså totalt 47 poäng av 210 möjliga. Det kan ingen vara särskilt nöjd med och hade jag varit involverad i klubbledningen hade jag försökt vända på varenda sten för att försöka utreda varför det ser ut som det gör. Visst, vi har inte haft något av de bästa lagen någon gång under den här tiden, men personligen tycker jag att siffrorna pekar på något annat än enbart kvaliteten på lag och enskilda spelare.

Cam Abbott var inne på det lite grann i intervjuerna efter matchen mot Luleå, där han bland annat påpekade att det var allt för många spelare som inte ville vinna tillräckligt mycket. Insatsen mot ett riktigt skarpt Brynäs bara två dagar tidigare, kändes fjärran när man såg lagets prestation igår. Det kan inte enbart handla om att arenan heter Coop istället för Lindab, utan det måste också vara en inställningsfråga hos enskilda spelare.

Kan Cam bara få mer ordning även på bortaspelet – samtidigt som det starka spelet på hemmaplan bibehålls – tror jag att det ska mycket till för att vi inte ska klara av att ta någon av platserna elva eller tolv i tabellen. Det återstår åtta hemmamatcher och åtta bortamatcher innan vi kan summera SHL-säsongen 2017/18. Klarar vi av att vinna hälften av de här matcherna tror jag att vi undviker kval. Då skulle slutpoängen bli 59 poäng. Det bör räcka. Kan vi dessutom vinna ytterligare någon match, lär marginalen nedåt öka. Karlskrona känns aningens uppgivet redan nu och där har vi faktiskt tre möten kvar med dem (varav två på hemmaplan). Vi har även två möten med både Mora och Örebro. Snacka om att samtliga de här matcherna blir högintressanta att följa!

Jag längtar redan till torsdag och hoppas att så många som möjligt med grönvita hjärtan är beredda att ta sig till Lindab Arena för att lyfta fram laget till tre oerhört viktiga poäng. Det kommer garanterat bli en knallhård batalj med mycket känslor – räkna med att Mora kommer sälja sig dyrt. De behöver poängen lika mycket som vi och vet också hur viktigt resultatet kan komma att bli för den fortsatta kampen. #allatilllindab