Välj en sida

Det närmar sig ispremiär och det är fortsatt tyst kring Rögles lagbygge. Backsidan är inte komplett och vi väntar på minst ett nyförvärv. Ryktet har sagt att Gabriel Carlsson skulle lämna AHL och bli Rögles backgeneral. Efter det har det skrivits om att HV71 även jagar Gabriels namnteckning på ett kontrakt.

Ett annat rykte som florerat är att Schweiz supertalang Lian Bichsel ska stå mellan att spela i Dallas eller lånas ut till Rögle. Gissar att Leksand inte skulle uppskatta ett klubbyte. En klar förstärkning av backsidan om unge Lian skulle komma till Rögle.

En spelare som vill till Sverige är USA backen David Farrance. Hans agent jobbar hårt på att hitta en klubb i SHL eller HA åt honom. David har meriter från ungdomslandslagen och draftades i tredje rundan 2017 av Nashville. Har spelat Collegehockey och de tre senaste säsongerna hållit till i AHL. Bakgrunden med collegehockey låter som ett Abbottämne.

Ett annat alternativ är att det kommer en talang från någon NHL klubb eller varför inte att Detroit lånar ut William Wallinder ytterligare en säsong. Från juniorleden var det Tom Willander som sågs som ett ämne för SHL den här säsongen, men han valde college istället. Av spelarna i J20 som brukar få träna upp är det främst Axel Hurtig och Oliver Casselsten som ligger bra till. Men i dagsläget är ingen av de två en SHL back.

Vilken back tror du tar på sig SHL kostymen och blir en bärande back i Rögle?