Välj en sida

Många har misströstat och spelet som visats upp har inte gjort någon glad. En förklaring är att det auktoritära ledarskapet som enkelt kan beskrivas som kontrollerande har ersatts av ett mer inkluderande ledarskap där delaktighet är ledordet. Följden blir oftast att det tas friheter och det slarvas i detaljerna. För att det ska fungera smidigt i övergången av ledarskap förutsätts det ett starkt informellt ledarskap i gruppen där de äldsta och ledande spelarna visar vägen. Det är ingen överdrift att påstå att så inte varit fallet i Rögle. Ingen skugga på kapten Bengtsson som alltid tävlar och leder laget.

Rögle har en spännande och utvecklingsbar grupp juniorer som i vissa fall inte tagit chansen och i vissa fall inte fått chansen. Mot Örebro tog flera juniorer chansen och visade upp mod. Rögle är ett skadeskjutet och sjukdomsdrabbat lag men de krigade på mot Örebro. Att visa karaktär vinner alltid publikens gunst. Försvarsspelet som tidigare varit så kritiserat har blivit bra och Lian Bischel tuggar minuter. Äntligen finns det en back att luta sig emot.

Vad lärde vi oss av segern med 1-0 mot Örebro? Två lag med dåligt självförtroende som har varsin duktig målvakt. För många tänker vilket drar ned tempot. För varje tiondel eller hundradel som det funderas får systemet och spelet att hacka. Ett lag är aldrig bättre eller sämre än vad tabellen avslöjar. Är du inte nöjd måste du ändra något eller jobba hårdare. Ingetdera fungerar om inte de ledande spelarna och informella ledarskapet går i bräschen. Gör din plikt, kräv sedan din rätt.

4 spaningar:

  • Rifalk är i zonen och ger Rögle chans i varje match att vinna.
  • Lika bra som Rögle är defensivt är laget ännu sä här långt, dåliga offensivt.
  • Axel Smeds, moderklubb Helsingborg, fick göra sitt första SHL mål.
  • Det är ett getingbo i bottenstriden, där alla inblandade lag är under isen.

Gå och stötta Rögle säsongen ut, aldrig har ett lag behövt vårt stöd samtidigt som de verkligen inte visat att de förtjänar det.