Välj en sida

Ursäkta att jag varit borta men nu är jag tillbaka med åsikter. Fördelen med åsikter är att du som läsare kan hålla med eller tycka precis tvärtom, det viktigaste är att du tänker till när du läser eller hör andra åsikter. För det första, min åsikt är att alla spelare som bär Rögles tröja är vår spelare. En sådan spelare som Kim Rosdahl hade otur att växa upp söderöver istället för längre norröver i Skåne. Och som han avgör straffdramatiken ikväll.
Spelare som Anton Olsson, från Åstorp via Helsingborg valde han Malmö före Rögle. Där finns det inget att tycka om. Alla spelare ser till sitt eget bästa medan vi supportrar stöttar vårt lag i med- och motgång. Det är nu när det går knackigt som vårt stöd behövs som mest.

Är det något jag är missnöjd med är det hur kedjan med Zaar, Everberg och Tambellini får fortsatt förtroende i avgörande situationer i slutet av matcherna trots att de underpresterar för tillfället. Istället är det kedjan med Kasper, Larsson och Stål-Lyrenäs som driver laget. Ikväll får de hjälp av Bengtsson, Niederbach och Sjödin. Att laget kan spela bra ishockey såg vi i Luleåmatchen borta. Frågan är också om vi vill se laget vara bäst i början av serien eller när det drar ihop sig? Men börja coacha laget, låt de som är hetast spela utan att bry sig om vad det står på ryggen. Syresätt laget genom att ändra om i kedjorna. Theodor Niederbach var en av isens bästa spelare ikväll och hittar ytor för sina medspelare. Flytta in honom som center mellan Everberg och Zaar och låt honom växa med uppgiften. Flytta ner Ferguson som center i fjärdekedjan och lyft upp Bengtsson i kedjehierarkin och låt honom gå som vinge. Tambellini behöver syresättas och låt honom leka ihop med Sheen och Bengtsson. Då får vi även en tung kedja med Ferguson flankerad av Edström och Rosdahl som kan bygga långa anfall. Tyvärr går det ut över Linus Sjödin som spelat bra och Oliver Tärnström som var lysande i slutspelet förra året.

Poängen med mina tankar kring laget är att det finns kvalitet i laget, det ska bara trilla rätt. Det finns något bra och otämjt i truppen men det krävs att de som ska leda laget kliver fram och verkligen gör det med.