Välj en sida

Med vårens fantastiska slutspel som ett ljust minne för alla grönvita supportrar, är det lätt att glömma den ökenvandring som utgjorde stora delar av förra säsongens grundserie för Rögles vidkommande. Bottennappen och besvikelserna var många i seriespelet, och Rögle famlade länge i blindo när det gällde att hitta både stablitet och identitet.

Sett till lagstatistiken var det inte många pilar som pekade i någon positiv riktning. Det var väl egentligen bara vårt spel i boxplay som höll toppklass i ligan, något laget tog med sig in i slutspelet och lyckades stänga ned merparten av PP-spelet för såväl Färjestad och Växjö som för Skellefteå. Vi får hoppas att vi kan ta med oss det fina boxplay-spelet in i den nya säsongen, trots alla nya spelare på backsidan.

Det som absolut behöver bli bättre om grundserien ska bli roligare för Rögle under säsongen 2024/25, är hemmaspelet i Catena Arena. I den här kategorin var Rögle bland de allra sämsta lagen, endast marginellt bättre än hopplösa jumbon Oskarshamn och Örebro. På 26 hemmamatcher mäktade laget med att bärga endast åtta trepoängare. Med övertidsvinster och oavgjorda matcher, blev poängskörden totalt 37 poäng. Det ger ett snitt på 1,42 poäng per hemmamatch. Jämför den siffran med Växjös statistik. De plockade 60 pinnar på 26 hemmamatcher, vilket ger ett poängsnitt i Vida Arena på 2,3 per match.

Rögle behöver återupprätta Catena Arena som en hemmaborg och sätta en stolthet i att göra det jobbigare för motståndarlagen att plocka med sig poäng därifrån. Jag tycker att hemmapubliken allt som oftast gjorde sitt yttersta för att hjälpa laget till framgång i Catena, men gensvaret från laget uteblev för det mesta. Jag både tror och hoppas att vi tillsammans får en nytändning den här säsongen, och att laget tillsammans med publiken kan skapa den där magin som gör det otroligt jobbigt för motståndarlagen att lyckas i Ängelholm.

Vi såg under sluspelet vilka nivåer vi kan nå tillsammans. Jag vet, grundserie är en sak och slutspel något helt annat. Men jag tror att både spelare och vi som publik behöver vara på tå från start för att den här säsongen ska bli både bättre och mindre ångesladdad. Frölunda som motståndare i hemmaspremiären är en perfekt start för det – det är så nära ett derby mot Malmö som vi kan komma. Jag längtar redan till tisdag – vi ses i Catena!