Välj en sida

Den känslomässiga berg- och dalbanan från föregående säsong ligger bakom oss och vi blickar framåt mot en ny säsong. Den sista pusselbiten på tränarsidan är på plats och det blev oväntat nog Pelle Prestberg, ett offensivt geni när det begav sig. Det är som upplagt för att Jörgen Jönsson ska kliva in och återförenas med Pelle och Rögle.
Själva laget ser ut som ett lag redan innan de satt igång med sin teambuilding. Fler svenska spelare i laget, tydliga roller och flera ledare på isen. Tunga tapp i centrallinjen med Ryfors och Abols. In har istället Dickinson och Jacob Peterson kommit och ska vara ledande centrar. Fyra bra spelare, det ska bli spännande och se hur Rögle implementerar de två nyaoffensiva centrarna och i vilken omgivning. Andra spännande offensiva krafter som tagits in är Leon Bristedt som inte fått spelet att stämm och poängen att trilla in i Schweiz. I Rögle förväntar vi oss att Leon styr ett powerplay och leder laget och sin kedja. Här är förväntningarna höga. Oliver Eklind som kommer från Örebro och är snarare en defensiv och hårt jobbande spelare. Störst potential finns det i befintliga spelare. Zaar, Everberg, Sandin, Sundsvik och Anton Bengtsson har mycket mer poäng i sig än vad de fick ut förra säsongen.
Backsidan har genomgått en förändring. Det största tappet är jätten Lian Bichel. Bland alla nya namn sticker Calle Själin och Filip Johansson ut eftersom de varit över i Nordamerika och testat på världens främsta liga utan att lyckas riktigt. Två duktiga backar som borde svälja istid. Mattias Göransson och Jesper Pettersson är två anonyma men väldigt bra backar från Färjestad respektive Linköping. Två som har potential att bli publikfavoriter med sitt kompromisslösa spel. Eric Burger är det mest spännande namnet, vi är ju bortskämda med unga backar som slår igenom. Eric Burger har alla verktyg för att bli årets genombrottsspelare. Kvar finns på backsidan- Ekeståhl Jonsson, Kapla och Claesson. Det här känns som den bästa backsidan på pappret någonsin.
Rifalk ser ut som fortsatt etta och Arvid Holm kommer att jaga på som tvåa. Även här känns det som en uppgradering. Vad tycker du om årets trupp och tränartrio?