Välj en sida

Först, det här är en krönika som innehåller åsikter, fotboll och ishockey. All läsning sker på egen risk. Ikväll har det skrivits historia när Rögle tagit sig vidare till CHL semifinal mot Frölunda och samtidigt har HIF tagit sig tillbaka till allsvenskan på Röglevis. Du vet, efter en säsong med idel motgångar, uselt spel som varvats med briljans. Att lida har varit ett signum för oss supportrar i NV-Skåne. En kväll som denna är det Thomas Di Leva som måste citeras och hans låttext:

”Jag är så glad för du är hos mig
Du fångar mig med varje lek
Och vad som helst kan alltid hända
För i vår dröm är allting smek
Jag kramar dig igenom rymden
Du strålar gul, jag skrattar blå
Och vi följs åt i evigheter
En glittervind som är vi två
Du och jag är miraklet här
Du och jag är miraklet här” j

Lidandet, hoppet och förtvivlan och ikväll euforin är supporterskapets kärna. Ibland vinner vi, lika ofta förlorar vi men oavsett stöttar vi vårt lag. Rögles 1-3 ikväll gör laget till topp 4 i Europa. Vi har harvat runt i Sverige i ishallar och med buss. Idag vinner Rögle mot Europas storklubbar. Det har satsats på unga och hungriga spelare, gärna från närområdet som kryddats med spets utifrån. Vågar vi hoppas på att HIF bygger likt Rögle?

Rögles match mot Sparta Prag då? CHL får en Kalle Anka stämpel på sig när Adam Tambellini missar en kvartsfinal för att spela en meningslös träningslandskamp. Lika oinspirerat spelade Rögle sedan matchen mot ett Sparta som ville något. Samuel Johannesson visade återigen hur trygg han är med puck och Rifalk var stabil. En 1-3 förlust blev ändå en succé och semifinal mot antagonisten Frölunda. Frölunda har både CHL erfarenhet att luta sig mot liksom en revanschlusta efter flera förluster mot Rögle. Rögle och HIF har Sveriges mest luttrade och hängivna supportrar och det är roligt att vi unnas framgångar efter alla bedrövelser vi fått uppleva. Vi har lärt oss att den bästa dagen är en dag av törst och vi törstar efter titlar och fortsatt framgång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr!