Välj en sida

Bortamatch mot Brynäs, ett lag som fyllt på med både meriterade NHL- och KHL-spelare liksom unga lovande spelare från Rögle. Vi är många som saknar Samuel Johannesson i Rögle och William Strömgren tog aldrig riktigt chansen. Matchen i sig är ingen match vi kommer att veva repriser ifrån. Det blir tufft att hitta en match med färre skott i statistiken. Jag var beredd att skriva en krönika om ängsliga domare som inte blåste straff när Stål Lyrenäs var fri men hakades/slashades över handsken. Känslan var att domarna ville jämna ut matchen, då de inte blåste straff när Brynäs hade friläge och Engström regelrätt backcheckade med framgång och bröt ett målläge. Domarna höll annars en bättre nivå än matchen i sig.

Rögle krigade till sig en seger och försvarsspelet var bättre än i de senaste matcherna, även om det fortfarande finns förbättringspotential. Många kan bättre men idag tävlade alla på isen. Smolket i bägaren var att Tambellini klev av skadad. Fler skador är inte vad laget behöver. Vilken tur att det finns en tjeckisk landslagsback, Lukas Klok, som fyller på truppen och ökar konkurrensen bland backarna. Ett annat namn det spekuleras om är Daniel Brickley, f d NHL och LA Kings men numera i Västervik. Brickley har gjort succé i Västervik, vilket alla deras nordamerikaner tycks göra, och SHL-klubbarna står i kö för att värva honom. Rögle ska vara en av klubbarna som vill ha Brickley i sitt lag.

På centerfronten går det fortsatt tungt. Samtidigt är inte Rögle ensamma om att befinna sig i kris och med spelare som inte levererar. Roger Rönnberg är ifrågasatt för första gången uppe i Göteborg. Radarn Lenc lämnade för HV71 och Anthony Greco har förpassats ner i kedjehierarkin. Greco är tänkt att vara en poängmaskin och var en spetsvärvning. Är det en spelare som Rögle är intresserade av att befria från Frölunda?

I matchen mot Brynäs var Kim Rosdahl en av de bättre spelarna och det var en av hans bättre matcher i Rögle. Hårt jobb och bättre kemi med sina medspelare bidrog till detta. Rosdahl är en duktig komplementspelare som i rätt omgivning lyfter. Theodor Niederbach har inte heller fått något lyft även om han gjorde en godkänd insats igår. Lägg till att centern  Daniel Ljungman spelar i Kristianstad och Oliver Tärnström i Tingsryd. Riley Sheen går skadad men nyförvärven har inte spetsat truppen än så länge. Adam Engström har däremot imponerat och borde få en plats högre upp i hierarkin på bekostnad av någon av de andra backarna som inte imponerat så här långt.

Är Rögle felbyggt, saknas det ledarskap i gruppen, är det frånvaron av leverans från den tilltänkta förstakedjan eller något annat som gör att laget parkerar nästsist i tabellen? Ska vi tacka hockeygudarna att tabellen är galet jämn och att alla lag slår varandra? Säsongen så här långt har varit en missräkning. Vi får hoppas att Klok blir en injektion i laget.

Foto: Jan Beneš, Český hokej