Välj en sida

Rögle lyckades ta en poäng borta mot Luleå trots en ganska slätstruken insats. Det var först i tredje perioden som bortalaget lyckades sätta lite press på Luleå, som då backade hem för att försvara ledningen med 1-0 som man lite turligt hade skaffat sig i den andra perioden. Rögle hade en del bra chanser i de två första perioderna men avsluten var oftast både trubbiga och felriktade. Till slut tog Kevin Gagné saken i egna händer och hängde in pucken bakom Joel Lassinanti via en beslutsam och välplacerad backhand. Mycket snyggt mål!

Det kändes som om det saknades både energi och desperation i hela laget, och det var väl egentligen ingen av formationerna som höjde sig över mängden. Abbott rullade på med samma kedjor i stort sett hela matchen, det var först halvvägs in i sista perioden som han bänkade Aaltonen. Förmodligen för att minimera riskerna i defensiven för att försöka försvara det oavgjorda resultatet. Den taktiken visade sig vara framgångsrik och det blev till slut en poäng som kan visa sig bli väldigt viktig framöver.

I inledningen av övertidsspelet var Jack Connolly en hårsmån från att ge bonuspoängen till Rögle, men via en snabb spelvändning var det istället Luleå och Robin Kovac som avgjorde matchen. Med tanke på den bleka prestationen tycker jag att vi ska vara nöjda med den här poängen, även om det självklart hade suttit fint med ännu en poäng. Karlskrona förlorade samtidigt sin match mot Färjestad vilket innebär att Rögle drygade ut avståndet till sistaplatsen med en poäng (Karlskrona har i och för sig en match mindre spelad).

Nu väntar ett litet uppehåll innan det är dags för hemmamatch mot Mora. Snacka om sexpoängsmatch! Men ska Rögle vinna den matchen krävs det nog lite mer fart och skärpa än vad som visades upp i eftermiddag. Jag både tror och hoppas att Cam Abbott och hans tränarkolleger kan ladda laget på rätt sätt, så att vi får se ett heltaggat och segersuget Rögle på torsdag. Alla förstår nog vad en vinst i den matchen skulle betyda, likaväl som hur avgörande en förlust skulle kunna vara.

Rögles tre stjärnor:

• Ville Kolppanen. Gjorde ett par riktigt fina räddningar när matchen stod och vägde i de två första perioderna. Det känns som om vi nu har två riktigt bra och pålitliga målvakter, och det enda negativa med den situationen är att det sällan brukar vara framgångsrikt i längden att inte ha en uttalad etta på målvaktssidan. Jag utgår ifrån att det blir ett tufft beslut att bestämma målvakt till matchen mot Mora.
  • Kevin Gagné. Given här för sin prestation i samband med sitt mål. Han initiativ gav en poäng idag och den kan visa sig vara väldigt värdefull när allt ska avgöras.
  • Janne Jalasvaara. En bjässe i försvarsspelet som är en starkt bidragande orsak till att Rögle numera släpper in betydligt färre mål än tidigare. Han är inte på något sätt en spektakulär spelartyp, men har en fantastisk förmåga att befinna sig på rätt plats och göra rätt avvägningar i försvarsarbetet. Blir en viktig pjäs för Rögle framöver och jag tror inte heller att han ännu nått sin högstanivå.