Välj en sida

Åtta raka förluster blev nio. Två mål framåt är väl det positiva vi kan ta med oss från mötet med Färjestad. Man kan prata om ytterligare en anständig match och “ett fall framåt”, men hur man än vänder och vrider på det så blir slutsatsen att vi inte räcker till i SHL. Vi är inte ens nära. Den främsta skillnaden idag är skickligheten i avgörande lägen. Vi hade väl ungefär lika många klara och öppna lägen som Färjestad, med skillnaden att hemmalaget var skoningslösa när chanserna väl uppstod. Våra skott träffade inte mål eller mitt på Stefan Steen.

Att vi sen fick spela stora delar av matchen med fem backar gjorde inte saken lättare för laget. Varför väljer tränarstaben att chansa med sex backar när Gagné varit sjuk sedan i torsdags? Det borde ha varit en ganska enkel sak att plocka upp Samuel Jonsson (som väl är den som är närmast A-laget i J20). Varför görs det inte bara? Konsekvensen blev att laget – och framför allt backarna – gick på knäna i slutet av matchen när vi hade behövt all kraft för att sätta press på Färjestad. Nu kom vi knappt ur egen zon och fick aldrig riktigt möjligheten att plocka Pogge.

Det fanns absolut ljusglimtar den här eftermiddagen men tyvärr är de inte tillräckligt många eller tillräckligt vassa för att vi ska kunna ta poäng mot ett kvalificerat motstånd som Färjestad. Det måste nog snart hända något drastiskt för att klubben ska kunna ta sig ur den här negativa spiralen. Det räcker inte att skruva på detaljer. Helt ärligt trodde jag aldrig att det skulle bli så här dåligt som det nu blivit. Det finns en klar risk att förra säsongens svit på 13 raka matcher utan vinst nu överträffas. Jag har ärligt talat svårt att se hur laget ska kunna ta sig ur svackan. Två trepoängare på 18 matcher är inget annat än ett uselt facit, dessutom med ordinarie lag i stort sett hela tiden. Då kan man inte prata om detaljer, otur eller motstuds – det är kvaliteten som brister.

Nu väntar Örebro hemma på tisdag. På förhand är det ingen som räknar med en publikfest, och just därför jag vill att så många som möjligt ändå tar sig till Lindab. Vi vet alla det är tungt just nu men ska det någon gång kunna vända behövs det en så stor publik som bara möjligt. Med sjunkande publiksnitt minskar klubbens intäkter och därmed också möjligheterna att förstärka truppen. Jag utmanar därför Högrasitt och AIA att kraftsamla inför tisdagens match. Låt oss tillsammans se till att nå en publiksiffra på 4000. Det borde vara möjligt. Och det skulle samtidigt vara en kraftig signal till laget att vi på läktaren inte ger oss!

Sprid budskapet i alla tillgängliga kanaler: Alla till Lindab!

Jag lovar att göra mitt. Hoppas vi ses på tisdag!