Välj en sida

Röglesnack avslutar varje vecka med att sammanställa ett Veckans…-inlägg. Här hittar du händelser, besvikelser och godbitar ur den senaste veckan i Rögle-världen.

Här är veckans…

Mest nödvändiga. Segern borta mot HV 71 var helt enkelt livsviktig, inte minst med tanke på att både Mora och Karlskrona vann sina avslutande matcher inför uppehållet. Nu är avståndet upp till Mora nio poäng med halva serien kvar att spela. Tufft, men inte omöjligt på något sätt.

Plattmatch. Slötittade på matchen Färjestad-Mora i eftermiddags och har nog aldrig tidigare sett ett blekare Färjestad. Den konspiratoriskt lagde anar oråd med tanke på att det finns ganska många spelare i de båda lagen med kopplingar till bägge klubbarna. Färjestad såg mer än lovligt mätta och likgiltiga ut…

Värvningskarusell. Janne Jalasvaara in och Almen Bibic ut i Rögles backbesättning. En nödvändig rockad enligt sportchefen Chris Abbott och utan att ha sett Jalasvaara de senaste säsongerna, är jag böjd att hålla med. Almen är absolut en kämpe och ska hyllas för sina insatser i den grönvita tröjan, men kvalitetsmässigt har det inte riktigt räckt till den här säsongen.

Frågetecken. Vad har hänt med Kevin Gagné? Det ryktas om både det ena och det andra, men locket ligger stadigt på från klubbledningen. Beskeden från Chris Abbott tyder inte direkt på någon snar comeback heller, så troligtvis lär vi får se fler värvningar på backsidan den närmaste tiden.

Utbrott. När Daniel Sylwander och Taylor Matson kom två mot en i numerärt underläge hemma mot HV 71 och inte ens lyckades få pucken på mål, så brast det fullständigt för Cam Abbott i båset. Sylwander gjorde inte många fler byten i den matchen och fick sen agera extraforward i returmötet i Jönköping. Kravbilden har helt klart höjts rejält…

Målsumpare. Jag vet inte hur många heta målchanser Daniel Sylwander haft de senaste matcherna, men det är närmast osannolikt att inte en enda puck lyckats hitta sig in i nätmaskorna. Efter att ha följt en hel del Rögle-träningar vet jag att kapaciteten absolut finns, men på match verkar det som förgjort för Sylle. Målet mot Skellefteå hemma senast satt säkert skönt, men det skulle kunna ha varit så många fler…

Mest oväntade möte. Sprang på Juhamatti Aaltonen i mataffären dagen efter vinsten mot HV 71. Tog mod till mig och berömde honom för matchen i Jönköping. Han verkade bli både glad och förvånad över att bli tilltalad, men sen hade vi ett trevligt snack om matchen och Jalasvaara tilltänkta betydelse för Rögles försvarsspel. Aaltonen sa sig ha spelat både med och mot Jalasvaara och berömde hans defensiva egenskaper, men sa också att vi måste ge honom lite tid att bli varm i kläderna. Snacka om elddop att börja med ett derby mot Rödhökarna hemma! Var det någon som sa “tid”?

Glädjeämne. Att se Lucas Elvenes ta för sig så pass bra i sin återkomst i Rögle och SHL är fantastiskt kul! Första poängen sedan återkomsten kom i fredags mot HV 71 och jag både tror och hoppas att Abbotts kommer fortsätta att ge honom förtroende, inte minst i powerplay där jag tror han kan komma att bli en viktig pjäs med sitt spelsinne och sina rappa aktioner. Uppträder mycket moget, även om det finns lite att slipa på i vissa avvägningar.

Målvaktsbesked. Justin Pogge har verkligen blandat och gett sedan sin ankomst till Rögle men det känns som hans formkurva är i stigande. Gjorde två riktigt bra matcher mot HV 71 och med en högre effektivitet offensivt är jag ganska säker på att vi hade vunnit även hemmamatchen i back-to-back mötet. Pogge visar att han vill ha förstaspaden och att Kolppanen och Kruse får göra upp om vem som ska vara back-up under resten av säsongen.

Uppryckning. Som jag skrivit om tidigare har Rögles poängsnitt gått från 0,6 till 1,25 sedan Cam Abbott kom in som huvudtränare. En helt nödvändig uppryckning om vi ska kunna vara med och slåss om plats 11-12 i serien. Snittet måste upp ytterligare någon tiondel eller två för att vi på allvar ska kunna äta oss ikapp Mora, Karlskrona och Örebro. Ja, jag tror faktiskt att även närkingarna kommer att vara inblandade i den här bottenkampen framöver.