Välj en sida

Röglesnack avslutar varje vecka med att sammanställa ett Veckans…-inlägg. Här hittar du händelser, besvikelser och godbitar ur den senaste veckan i Rögle-världen.

Här är veckans…

Överraskning. Cam Abbott är alltså tillbaka i Rögle igen och ska tillsammans med sin bror Chris försöka vända Rögles negativa utvecklingskurva. Det måste vara ett perfekt utgångsläge för båda, för det kan ju knappast bli sämre än vad det redan är. Varje steg i rätt riktning kommer att upplevas som en framgång. Det ska bli spännande att följa hur snabbt de kan sätta prägel på verksamheten. Högsta prioritet måste vara att säkra fortsatt spel i SHL, oavsett om det måste ske via ett nervpirrande kval framåt vårkanten.

Citat. “Uppehållet har varit bra för oss”. Så sa tränaren Patrik Ross inför omstarten och mötet med Mora i tisdags. Efter veckans tre förlustmatcher och 3-12 i målskillnad, så undrar man lite stilla vad exakt det var som var bra under uppehållet?

Glädjeämne. Två Rögle-mål i en och samma period, efter endast ett ynka i de tio perioderna dessförinnan, får ses som ett stort fall framåt.

Stolpskott. Att Rögle just nu är ett lag med motstuds är det nog ingen som tvivlar på, och stolparna är verkligen inte på vår sida heller. Younan sköt i stolpen hemma mot Mora, Collberg träffade stolpen mot Örebro och Connolly hade en stolpträff mot Färjestad. Säger inte att det hade gjort skillnad om puckarna gått in, men lite mer medstuds hade suttit fint just nu.

Vi ger oss aldrig”. Högrasitt, AIA och Röglesnack kraftsamlar för att få så många som möjligt till Lindab Arena på tisdag mot Örebro. Mot alla odds hade det varit häftigt om vi kunde bli över 4000 tusen på läktarna, som tillsammans visar att Ängelholm åtminstone har en SHL-mässig publik. #allatilllindab #förrögle.

“Jag orkar inte mer”. Ni minns den förtvivlade supportern efter att Sverige förlorat mot Italien i senaste fotbolls-EM. Precis så tror jag att alla vi som brinner för Rögle kännes oss just nu. Byt ut lite namn och situationer i hans frustrerade uttalande, och det blir en perfekt beskrivning på Rögles spelnivå den här säsongen. Videolänk

Ljusning. Tre nya förluster i veckan och en utökad förlustsvit, men kunde vi ändå inte ana en liten, liten ljusning i spelet. Offensivt är det trubbigt och många av målen mot Färjestad är resultatet av bjudningar och undermåligt försvarsspel, men sett över de sex senaste perioderna känns det ändå som att vi släpper till något färre klara chanser än tidigare. Kanske, kanske finns det något att bygga vidare på…

Understatement. Vi räcker inte riktigt till, sa Roger Hansson efter Örebro-matchen. Nej, två trepoängare på 18 omgångar är väl ett tydligt bevis på det. Att vi skulle vara 13 poäng efter Mora när en tredjedel av serien var spelad, tror jag ingen kunde föreställa sig ens i sin vildaste fantasi före säsongsstarten. Det är inget annat än ett fiasko.

Femma. Passar på den denna vecka…