Välj en sida

Röglesnack avslutar varje vecka med att sammanställa ett Veckans…-inlägg. Här hittar du händelser, besvikelser och godbitar ur den senaste veckan i Rögle-världen.

Här är veckans…

Citat. “Ligan är inte lika bra nu”. Sagt av Juhamatti Aaltonen. Ett uttalande som förpliktigar, minst sagt. Om ligan inte är lika bra som 2012/13 borde ju en spelare som Aaltonen tokdominera. Riktigt så ser det ju inte ut på isen. Upp till bevis resterande 37 omgångar, således.

Utbrott. När Justin Pogge blev utbytt vid 1-3 i fredagens hemmamatch mot Växjö rann bägaren över för den kanadensiske målvakten. Målvaktsklubban blev till kaffeved vid Rögles bås och den gode Justin ville nog markera till sina lagkamrater att han inte var nöjd med hjälpen han fått i matchen så långt…

Mest självklara. 13 omgångar in på säsongen säger tränare Roger Hansson att laget haft sina bästa träningar hittills. Säger, va? Borde inte alla träningar hålla samma höga kvalitet? Med den inställningen förstår jag att man ligger där man ligger. Skrämmande låg nivå för ett SHL-lag. Vad har man sysslat med sen den 7 augusti är ju en berättigad följdfråga.

Vägg. Justin Pogge motade 47 av 50 skott i bortamötet med Växjö och tog revansch efter att ha blivit utbytt i första mötet kvällen innan. Han svarade för flera kvalificerade räddningar och utan hans storspel hade siffrorna blivit betydligt större än 3-0.

Kanonad. Rögle släppte 50 skott mot mål mot Växjö i Vida Arena. 50! Hur ofta händer det i dagens systemhockey? Det visar kanske främst att Rögle just nu inte har något… system. Samtidigt pratar tränarna om att minimera antalet röda avslut i matcherna. Tror jag räknade till över 20 sådana avslut bara i andra mötet med Växjö…

Typiskt 1. Att Rögle just nu är ett lag helt utan självförtroende illustrerades mycket väl av en situation i tredje perioden i andra matchen mot Växjö. Ludvig Rensfeldt har pucken under kontroll i ena sarghörnet i egen zon, med gott om tid att antingen spela ut pucken eller hitta en passning. Men på något sätt lyckas han snubbla på sig själv, tappa pucken till en motståndare och tio sekunder senare hade Växjö skapat två kvalificerade målchanser.

Typiskt 2. Ett samlat Rögleförsvar står och tittar på när Brendan Shinnimin tillåts vända upp bakom Rögle-kassen, titta upp och spela in pucken till en helt omarkerad och framstormande Martin Lundberg, som retfullt enkelt kan slå in Växjös ledningsmål i den andra perioden i returmötet mellan lagen. Trots att tränarna och laget pratat om att vässa försvarsspelet, så är det för många som inte gör sitt jobb utan bara stirrar puck…

MInst för pengarna. Med över två miljoner i årslön är Jack Connolly en av ligans allra bäst betalda centrar. Då måste man kunna begära mer av en spelare än vad Jack lyckas leverera. Fyra poäng på 15 matcher är helt enkelt för dåligt. Här ligger nog en del av Rögles problem, att man betalar överpriser för spelare som på liganivå är relativt medelmåttiga. Rögle är det lag i SHL som sett till spelarbudget får ut i särklass minst poäng per investerad krona.