Välj en sida

Fyra raka segrar, varav två på bortaplan! Igår en mycket övertygande insats mot serieledande Djurgården. Från mörker till ljus på bara ett par veckor och ett rejält skutt i tabellen. Det finns helt plötsligt hopp om en rolig fortsättning för säsongens Rögle. Den senaste veckan har det här laget levererat på en nivå som jag faktiskt inte trodde det var kapabelt till med de luckor som successivt uppstått i lagbygget. Men det är ibland väldigt skönt att bli överbevisad.

Att vinna borta mot Djurgården är oerhört starkt. Det var dessutom inget snack om vilket lag som var bäst för dagen. Segern kändes helt rättvis och flera spelare fortsätter att leverera på högsta tänkbara nivå. Efter en något skakig start har Kodie Curran växt ut till den poängback som vi hoppades att han skulle vara. Jag har pratat med folk som följde honom på nära håll i Norge förra säsongen. Där startade han ganska svagt för att sedan successivt bli bättre och bättre. Nu ser det ut som mönstret är på väg att upprepa sig. Jag tror ännu inte vi har sett hans allra bästa sidor. Kedjan med Brithén, Bristedt och Zaar fortsätter att producera poäng. Dessutom bidrar allt fler enheter, som Cam uttrycker det, med att bibehålla momentum inom laget. Bland dessa är Sandin värd ett extra plus.

Rögle spelar sig numera ur egen zon, gärna via center, med bättre passningar och mottagningar. Man anfaller ordnat, som ett lag, men med bibehållen individuell skicklighet och kreativitet. Någon går på mål för att göra avsluten farliga genom skymning eller styrning. Backarna försöker fylla på och blir ofta ett omarkerat extra hot som är svårt att försvara sig emot. Mot Djurgården lyckades man dessutom väldigt väl med en välsynkad forechecking. Motståndarens backar stördes till sämre uppspel och blev ibland också av med pucken. På så vis blev de tröttare och tamare framåt och vi fick spendera mer tid i anfallszon.

Det var ett tag sedan vi staplade fyra raka trepoängare på hög. Det har faktiskt bara hänt vid ett tillfälle sedan vi gick upp i SHL 2015. Och alla som följer de grönvita vet att vi normalt är starkast på våren. Men nu kan vi konstatera att krokusen redan blommar i Ängelholm. Därför kan det kännas synd att det nu väntar ett tio dagar långt landslagsuppehåll. Men det är förmodligen bra att laget att får ladda om och ta ny sats inför fortsättningen.

Dels har omständigheterna gjort att tränarstaben tvingats slita extra hårt på en handfull nyckelspelare, dels kan det vara värdefullt att reflektera över den spelmässiga berg- och dalbana som de 15 inledande omgångarna bjudit på. Med den fina avslutningen i ryggen lär det inte bli några problem att konservera det självförtroende som laget successivt har byggt upp. Jag tror därför inte vi behöver vara särskilt oroliga för omstarten.

Kan Chris dessutom utnyttja uppehållet till att spetsa laget och fylla luckorna i lagbygget, så kan vi gå en riktigt kul framtid till mötes. Det cirkulerar just nu en hel del rykten om tänkbara nyförvärv, men så här långt har det varit just rykten och inte så mycket substans. Igår fick jag höra att Alexander Johansson är på väg bort från Färjestad och jag vet att Rögle tidigare visat intresse. Men detta intresse ska enligt annan källa ha svalnat. På Rögle-forumet Grönvita har det också förekommit uppgifter om att Rögle redan har någon spelare klar och att det blir offentligt de närmaste dagarna.

Återstår att se vad som är sant. Det lär garanterat bli ett spännande uppehåll ur Rögle-synpunkt.

Känner ni? Det är vår i luften!