Välj en sida

Vi lägger bakom oss en säsong som var frustrerande och inte alls blev som vi hade tänkt oss. En stor anledning till missräkningen var att lagbygget inte var solitt utan nyförvärven höll inte måttet och fick aldrig den utväxling Chris hade hoppats på. Vad det sen berodde på kan diskuteras. Det som är viktigt nu är hur kommande lagbygge ser ut. Vi vänder blad och inriktar oss helt på kommande säsong.

Stommen finns kvar i form av Everberg, Zaar och Bengtsson, spelare som det går att ställa klockan efter om de är friska. Målvaktssidan är spännande med Rifalk kvar och ett tjeckiskt nyförvärv Kvaca som har stått i tjeckiska landslaget. Vi minns hur bra Roman Will var och ser gärna en lika bra säsong av Kvaca. Tredjemålvakt är löftet från SAIK, Hellnemo. En stark målvaktssida på pappret.

Förra årets backsida lämnade en del att önska. Här förväntar vi oss minst en rejäl back in som kan tugga minuter och bära laget. Två nyförvärv än så länge, johannesen har en bra säsong bakom sig i Mora men har aldrig lyckats i SHL tidigare. Norsk landslagsback säger inte så mycket. Vår andra norska landslagsback var mest skadad förra säsongen och problemen är inte borta utan Lesund tvingas stå över kommande VM. Det är oroväckande. Det andra nyförvärvet på backsidan är oprövade Thomas Grégoire som förvisso fick utmärkelsen ”finska ligans bästa back”. Vi får hoppas att han får en utveckling likt Curran i Rögle. Ludvig Claesson, fostrad i Rögle men förra säsongen i Växjö, ryktas hem till Rögle. En bra bredd back men inte den backen vi skriker efter, härföraren. Det ryktades om William Lagesson i höstas och det vore en spelare som kunde växa ut och tugga minuter i en stor roll. Jag håller tummarna!

Framåt har Rögle fyllt på med centrarna Abols och Sundsvik. Vi kan räkna bort Brithen och Ljungman. Fredrik Olofsson lär inte komma hit heller och Simon Ryfors låter mer som en fantasi än verklighet. Ett drömnamn vore en återkomst av Jakob Lilja. Egenfostrade spelare är alltid välkomna. Lilja är dessutom landslagsmässig. Han lär inte sakna anbud nu när han blivit fri från sitt KHL-kontrakt.

Frågan är vilka av Felix Nilsson, Oskar Pettersson och Oliver Tärnström som tar chansen att växa in i en SHL-kostym?

i mitt tycke är det ett stabilt lagbygge som behöver ha in minst en riktigt bra back likt Lagesson för att det ska se bra ut. Framåt är det likadant, gärna in med en förstacenter och Jakob Lilja för att ha ett lag som utmanar om SM-guldet.

Hur ser dina tankar ut om lagbygget?