Välj en sida

Med dagens officiella ispremiär är Rögles säsong 2018/19 äntligen igång. Uppenbarligen är vi många som känner ett stort hockeysug efter en het sommar och det var välfyllda läktare som hälsade spelarna välkomna vid den inledande spelarpresentationen. Mitt intryck är att vi i år var något fler än de uppskattningsvis 2.500 som enligt Rögle närvarade vid förra årets premiär. Men det är alltid svårt att uppskatta.

Den spelare som möttes av det allra största jublet var återvändande Mattias Sjögren och vi var säkert många som var nyfikna på att se honom på isen igen i Lindab. Men av det blev det inget. Efter presentationen lämnade Sjögren snabbt isen och medverkade inte alls i någon av de enkla och lekfulla övningar som präglade den korta träningen. Det här väcker såklart ett och annat frågetecken. Vi är nu mindre än sex veckor ifrån SHL-premiären och att inte ens kunna vara med på den här typen av lätt träning är givetvis mycket oroväckande. Vad är egentligen statusen på Sjögren?

Personligen hade jag nog räknat med att han skulle kunna vara med igen när laget gick på is, men så tycks inte bli fallet. Och med en Matt Anderson som ansluter först i slutet av september, finns det risk att centersidan helt plötsligt är en aning tunn från starten i mitten av september. Från klubbens och Chris Abbotts sida har man inte klargjort hur planen för Sjögren ser ut och det tolkar jag som att man inte riktigt vet när Mattias Sjögren kan vara tillbaka i spel igen.

Med tanke på att han missade stora delar av förra säsongen, är det väl tveksamt om han från början blir den förstärkning som många av oss hoppades och trodde när värvningen presenterades i våras. På sikt är det naturligtvis en stark pjäs i lagbygget – om han nu verkligen får ordning på sina bekymmer. Med huvudskador av den här typen kan man aldrig veta riktigt säkert och dagens “avhopp” tolkar åtminstone jag ganska negativt. Låt oss hoppas att det här bara var en ren försiktighetsåtgärd.

I övrigt var det svårt att säga något om de andra nyförvärven. Christoffer Bengtsson såg rapp och stark ut, liksom nye Christian Thomas. Kodie Curran lär nog få hållas tillbaka i egen zon – i dagens fem mot fem-spel kändes det bitvis som han var mer i anfallszon än i egen zon. Men han ser i alla fall ut att vara både puckskicklig och passningssäker. Taylor Matson var en av spelarna som var på riktigt spelhumör och briljerade med ett par snygga pass och mål. Men det går inte att dra några slutsatser av en träning som denna. Allvaret börjar i morgon med första riktiga isträningen, med sikte på den första träningsmatchen mot Örebro i Köln den 16 augusti.