Välj en sida

Ännu en hedersam förlust mot ett av seriens bästa lag, Växjö Lakers. Inte så mycket att säga om egentligen, och hade inte Justin Pogge agerat vägg längst bak hade detta förmodligen slutat med betydligt större siffror än 3-0. Det är kanske inte mot just Växjö som vi ska vinna våra matcher, men problemet är ju att vi inte ens vinner de matcher som vi verkligen behöver vinna. På något sätt hittar vi alltid vägar att förlora matcher, även om resultatet i kväll känns fullt rättvist. Vi är mycket trubbiga offensivt och alldeles för ihåliga defensivt.

Rögle försöker och kämpar, men kvaliteten och förmågan räcker helt enkelt inte till. Lag som Växjö behöver inte anstränga sig nämnvärt för att ta tre poäng i de här matcherna. Rögles riktigt klara chanser går att räkna på ena handens fingrar och vi förmår helt enkelt aldrig hota på riktigt allvar. 50 skott på mål för Växjö. 50! Hur ofta händer det i SHL?

Fortsätter det på den här inslagna vägen kan laget redan nu börja förbereda sig för kvalspel någon gång i mars. Klubbledningen och tränarstaben måste nu använda novemberuppehållet till att fundera på hur laget ska kunna bli mer vägvinnande och poänggivande resterande delen av säsongen. Det går i alla fall inte att fortsätta som hittills, det håller uppenbarligen inte. Något måste hända och det nu! Tror att alla som följer Rögle och som lägger ansenliga mängder tid och pengar på klubben förväntar sig någon form av handlingskraft från de som ska leda den här skutan framåt.

Som sagt, det är inte så mycket att säga om resultatet men lagets utförande på isen lämnar en hel del övrigt att önska. Misstagen kvarstår alltjämt och spelare kan göra samma fel om och om igen och ändå få fortsätta spela. Det är dags att börja arbeta efter en konsekvenskultur, jag tror att det är enda vägen framåt.

Personligen skulle jag omedelbart gjort mig av med spelare som Cade Fairchild och Juhamatti Aaltonen, och försökt hitta ersättare med pengarna som borde frigöras av en sådan rockad. Det finns fler spelare som skulle må bra av att sättas på läktaren, men jag antar att ovan nämnda är två av de dyraste importerna och som tillför alldeles för lite i förhållande till sina lönekuvert. Vad har t ex hänt med Ted Brithén? Vad vill han bidra med i detta? Ser bara oengagerad och trög ut, och är bara en skugga av den spelaren han var i slutspelet i våras.

Rögles tre stjärnor:

  • Justin Pogge. Egentligen den ende som sticker ut i ett annars mycket blekt Rögle. Tog revansch efter att ha blivit utbytt i första mötet igår.’
  • Alexander Younan. Gör det han ska och det kommer sällan några misstag från hans klubba. Stabil i match efter match.
  • Daniel Widing. En av få som åker mycket skridskor, kämpar och försöker bidra med energi till laget. Men det räcker liksom inte till ändå.