Välj en sida

Kvällens fyra SHL-matcher blev extremt målsnåla och enligt Twitter-kontot @domarna.se var kvällens matcher de målsnålaste någonsin efter ordinarie tid. Endast fem mål på totalt tolv perioder. Det gamla rekordet på tio mål får därmed anses vara krossat!

I matchen mellan Rögle och HV 71 var det länge mållöst och det var mer kamp än skönspel. Rögle var trots allt laget som försökte mest och bäst, och med lite vassare avslut hade man förmodligen gått segrande ur den här matchen. Men pucken ville inte in samtidigt som det ska sägas att HV:s målvakt Jonas Gunnarsson svarade för några riktigt svettiga räddningar. Och till slut gick det som det brukar när ett lag inte får utdelning – Sebastian Wännström parkerade sig bokstavligen i knät på Pogge och lyckades till slut peta in pucken som gav bortalaget alla tre poängen.

Rögles powerplay fortsätter att vara ett sorgebarn. I kvällens match hade man fem möjligheter med en man mer på isen utan att lyckas göra mål eller egentligen skapa några riktigt heta målchanser. Visst, det blixtrar till mellan varven men känslan är ändå att det går lite för sakta och att man ofta söker lite för svåra passningar. Det krävs betydligt bättre skottvilja än vad man visade upp i kvällens match och kanske handlar det om att börja hålla spelet betydligt enklare. Jag hoppas att man redan på lördag mot Luleå ser till att få mer skott mot mål i den här spelformen, och att vi går mer på styrningar och returer. Det behöver inte alltid vara så snyggt spelmässigt.

Men inget av lagen briljerade direkt och det syntes ganska tydligt att HV är stukade självförtroendemässigt. Det syntes också att Rögle för närvarande går extremt hårt på en handfull spelare. Det var lite av soppatorsk över hela laget, med några få undantag. Jag tänker framför allt på kedjan med Brithén, Zaar och Bristedt som jag tycker var kvällens höjdpunkt. De skapar ständigt tryck mot motståndarmålet och är svårstoppade – enda invändningen man kan ha är att det även för deras del kan bli en passning för mycket mellan varven. Jag skulle önska att man fick Zaar i fler skottlägen, inte minst då i powerplay.

Återigen, Chris Abbott behöver snarast få resultat i sin spelarjakt för att vi ska kunna rida vidare på det spel och de resultat som laget successivt har byggt upp. Förhoppningsvis kan Sjögren och Youds snart vara spelklara igen, så att vi får in lite fler alternativ i laget. Samtidigt är det kul att se juniorer som Wennström och Bondesson, som tar för sig och absolut inte gör bort sig på den här nivån. Den senare tycker jag visar upp ett väldigt moget spel, även om han hamnade rejält fel i positionerna vid några tillfällen mot HV. Men här finns absolut något att bygga vidare på!

Nu är det nya tag mot Luleå på lördag. För att inte de fina bortaprestationerna mot Linköping och Frölunda ska ha varit “förgäves”, så skulle det sitta fint med en trepoängare – inte minst som en uppladdning inför nästa veckas derby mot Malmö. Jag hoppas därför att vi kan göra en sista kraftansträngning i veckans finalmatch, ta tre poäng och sen fylla på bränsledepåerna till till Malmö-matchen.