Välj en sida

Visst har vi längtat efter slutspel och kaos i att få tag i biljetter? Vi har ingen aning om vem vi ska få möta men vinst är det enda som räknas. Spelet har varit sisådär i slutet av säsongen med ett bottennapp mot Malmö hemma färskt i minnet.
Rögle är skadedrabbat på centersidan med Brithen, Sjöa som lämnat hål efter sig på centersidan. Tambellini och Bengtsson gick av sist. Brady Ferguson är inte någon spelare som kan bära en toppkedja. Bakåt har det sett bättre ut och backarna har visat att de kan spela fysiskt.
Rögle har varit oroväckande trubbiga i pp och endast haft en pp femma att luta sig mot. Här krävs det förbättring, särskilt som det är få utvisningar som delas ut.
Utsålda läktare med massivt stöd förväntar jag mig. Trots att taket höjts och publikkapaciteten ökat är det svårt att få tag på biljetter och själva arenan känns fortfarande kompakt.
Det hade varit spännande att veta hur många flaskor öl det säljs på en lördagsmatch. Massvis antagligen.
Trots att säsongen inte ens nått slutspel ryktas det om spelare in och ut. Samuel Johannesson till Brynäs låter rimligt. Brynäs får en topp 4 back och Johannesson får speltid och en stor roll som han förtjänar.
I fredags roade jag mig med att kolla på J20 som slog ut Skellefteå ur slutspelet. Rögles lag dominerades av Kasper, Tärnström och Strömgren. De var lite bättre än alla andra. Bland backarna stack Hassel och Casselsten ut mest. Andra spelare som stack ut lite extra var Roman Kechter och Oskar Johnsson. När Rögles J18 och J20 lag spelar slutspel har övriga lag från södra Sverige gått på semester. Varken Malmö eller Växjö har lyckats gå vidare. I Malmös fall missade de slutspel helt. I Växjö har Theodor Johnsson varit framträdande back i J20 och belönades med ett a-lagskontrakt. Theodor har Helsingborg som moderklubb och borde varit en Röglespelare. Rögles juniorer sticker annars ut med att de klarar i högre grad av och får chansen i a-laget. Men ska vi vara ärliga är det allt för få av Rögles juniorer som fostrats i Rögle eller klubbarna i närområdet. Det vittnar om att Skånes ungdomshockey inte mår bra. Här behövs något göras om vi ska få fram fler fler spelare. Vi vill ju gärna ha ett Rögle med massor av lokala spelare med klubbhjärta. Eller hur?