Välj en sida

Jisses vad det finns mycket att skriva om. CHL vinst, jag vill påstå att Rögle och vår fantastiska publik har räddat CHL för flera år framåt. En utsåld publikfest där lagen bjöd på hockey i världsklass fast det var inramningen som gav gåshud i hela Europa. Tapparas tränare visste inte vad han skulle göra när publiken sjöng introt klart trots att pucken släppts. När det finns den där extra tändningen på ståplats bärs laget fram och är på snudd oslagbara.

i fredags anordnades en hyllning på torget i Ängelholm och uppslutningen var enorm. Alla ville vara där.
Innan jag skriver en rad om dagens match måste jag bjuda på en spaning. Det är läckert att se hur publiken på läktarna färgar arenan grönvit med matchtröjor och halsdukar. Det ser mäktigt ut med ett stort grönvitt hav. Det är bara oH flaggan jag saknar eller flaggorna på högra och vänstra sitt. Den sortens tifo är trots allt lite läckert. Oavsett är det sången på ståplats som ger inramning och sammanhållning som alla betalar för. Vill du bara se matchen är TV bättre men vill du uppleva känslan eller vara en del av upplevelsen måste du vara på plats.

Vinst i seriefinalen mot Skellefteå och laget kuggar i varandra, det är galet kul att se. Mattias Sjögren fortsätter att visa vägen och vara kapten på ett sätt som inget annat lag har en kapten. Han vinner närkamper, gör sina medspelare bättre och delar ut tacklingar som ger alla andra i laget energi. En svajande defensiv har blivit solid, inte enbart tack vare nyförvärven utan minst lika mycket för att Tony Sund och Ryan McKiernan höjt sitt spel flera nivåer. Lesund är saknad men nu fungerar defensiven även utan honom. Framåt saknas Ted Brithen och Adam Tambellini ändå trummar alla fyra kedjorna på bra och skapar tryck framåt. Är det någon som jag vill lyfta fram är det Linus Sjödin som växt och blivit en solid spelare som presterar på hög nivå match efter match. Matchen ikväll hade slutspelskänsla där det smällde på bra och ärligt. Serieledning och match borta mot Växjö väntar i nästa omgång. Det finns ett annat lag lite längre på kartan och i tabellen sommRögle har kvar att möta back to back. Det kan bli så att de två matcherna blir avgörande för bägge lagen. Tar Rögle 6 poäng kan det bli serieseger och en ny pokal. För det andra laget kan det betyda kvalspel för att hänga kvar i SHL. Med tanke på hur det laget underhåller hela hockey-Sverige både på och utanför isen skulle det vara skönt om Rögle gett dem en kvalbiljett.. eller vad känner du?