Välj en sida

Att Patrick Cehlin skulle vara laddad inför återkomsten till Lindab Arena var det väl ingen som behövde tvivla på. Han blev dubbel matchvinnare i ett effektivt Luleå som utnyttjade två av de få chanser man lyckades skapa under matchen. Rögles slutforcering kom alldeles för sent och trots ett sent reduceringsmål blev det en fjärde raka förlust. Ett mål på sex perioder på hemmais och fyra mål totalt på fyra matcher visar att offensiven är alldeles för trubbig för att laget ska kunna vinna matcher. Bara två insläppta idag får väl räknas in på pluskontot.

Men det är just den här typen av matcher som måste vinnas om man vill vara med och slåss om en plats i play in till våren. Luleå är ett hårt arbetande lag och det kan knappast kommit som någon överraskning för Rögle. Till skillnad från hemmalaget bjuder man inte på vare sig chanser eller ytor, utan spelar efter sina förutsättningar och en tydlig struktur. Det är bara att se och lära för Rögle. Sett över hela matchen skapar Luleå inte många heta chanser men man sätter de lägen som uppstår.

Rögle startade annars matchen bra och ordnade snabbt två stycken powerplay, men spelet i numerärt överläge tycks ha låst sig fullständigt. Slarv på offensiv blålinje gav Luleå ett två mot ett-läge, där Cehlin till slut kunde stänka dit pucken utan minsta tvekan. Det positiva vi får ta med oss var att laget inte rasade ihop på samma sätt som vid tidigare underlägen. Men den typen av slarv som ger Luleå momentum i matchen måste städas bort en gång för alla, det är för enkla misstag att göra på den här nivån.

I andra var vi tillbaka i gamla synder igen. Undermåligt passningsspel och stillastående spelare i egen zon, gjorde att Luleå tilläts pressa tillbaka hemmalaget långa stunder. Här har tränarstaben lite att jobba med under novemberuppehållet. Luleå fick ett numerärt överläge i slutet av perioden och det tog mindre än en minut innan ledningen utökats till 0-2. Vårt boxplay är mer än lovligt passivt och vi ger bort ytor till motståndarna. Robin Kovacs tilläts vandra in ostörd från kanten och en enkel puck mot mål studsade ut till en fristående Cehlin som inte gjorde några misstag.

Nu väntar back-to-back möte med Växjö innan uppehållet. Det enda positiva med det, är att vi alla fall inte går in till de matcherna som favoriter. Mora gjorde 5-1 i poäng på Örebro över två matcher och ryckte nu ifrån det absoluta bottenskiktet. Rögle måste snart börja plocka poäng för att säsongen inte ska vara helt körd innan den ens gått halvvägs.

Jag frågar igen: Vad vill ni med den här säsongen, Rögle?

Rögles tre stjärnor:

• Craig Schira. Gör sällan några misstag. Spelade fast sig själv i egen zon vid ett par tillfällen men samtidigt ett hot framåt med sin skridskoåkning och kampvilja.
  • Kevin Marshall. Visar att han vill vara med och konkurrera. Slarvar ibland i passningsspelet men tar initiativ och är jobbig att möta för motståndarna.
  • Sebastian Collberg. Gör kanske sin bästa match på länge. Borde nog gjort något mål idag på de lägen han hade, men förhoppningsvis är formen på väg uppåt.