Välj en sida

På tisdag avgörs Rögles slutspelsöde i en sjunde avgörande match mot Oskarshamn. Jag tänkte väga för- och nackdelar som vi fått se hittills.

Oskarshamn har tveklöst haft det berömda flytet med sig. Puckarna studsar rätt och domsluten går deras väg. Det brukar sägas att tur jämnar ut sig. Jag hävdar att det finns ingen tur utan det är en kombination av hårt arbete och medflyt. Av det kommer att momentum gått till Oskarshamn då Rögle inte fått utdelning och Oskarshamn fått det nästan till skänks. Det är egentligen allt som talar för Oskarshamn. Samtidigt var det motflytet, som är motsatsen till medflyt, som fick MoDo och HV71 att ramla ur SHL. Jag greppar kanske efter halmstrån men när Rögle gjorde 4-2 kändes det som pucken plötsligt började studsa Rögles väg. Kan det hålla i sig?

Målvaktsvalet, Clang fick förtroendet och förvaltade det på bästa sätt, fast Rifalk har varit bra i de tidigare matcherna med. Rögle har två bra målvakter att välja mellan. Tony Sund borta gav McKiernan en större roll vilket han gjorde det bästa av. Detsamma gäller Johannesson som alltid är kreativ med pucken och rörlig på skridskorna. En spelare som saknas galet mycket är Leon Bristedt. Vi får nog räkna bort honom på tisdag med.

Matcherna mot Oskarshamn har varit fysiska och domarna med Sjökvist i spetsen släpper många situationer som i vanliga fall hade renderat i utvisning. Crosschecking, slashing och fasthållningar som tillåts gynnar enbart Oskarshamn. Svajiga bedömningsnivåer och ett effektivt OIK har hjälpt till att skapa momentum.

Ska Rögle kunna vinna på tisdag krävs det hårt jobb, bra målvaktsspel och samma inställning som tidigare idag. Långa anfall och snabba spelvändningar är receptet på Rögles framgångar. Det är det vi vill se på tisdag med.

På tisdag finns det inga undanflykter som allsvensk hemmapremiär att skylla på. Ett bedövande stöd från läktaren är ett måste för lyfta laget. Frågan är, har du köpt biljett och bestämt dig att göra allt på lältaren?