Välj en sida

Några timmar innan han börjar sina förberedelser inför kvällens drama och uppdraget som expertkommentator i C More, fick Röglesnack tag på en uppsluppen och glad Sanny Lindström. Han ser fram emot ännu en hård batalj mellan Rögle och Skellefteå ikväll, i en serie som han sätter ett väldigt högt betyg på så här långt.

– Det får bli 9,9 på en tiogradig skala. Om man jämför matcherna mellan Rögle och Skellefteå, så kommer serien mellan Växjö och Örebro inte upp i samma nivå. Där blir betyget hittills bara 6 av tio, säger Sanny.

I kvällens drabbning tror han att hemmaplansfördelen kan vara det som avgör till Rögles fördel. Men han menar också att en eventuell återkomst av Zaar och/eller Everberg skulle kunna få en avgörande betydelse.

– Det kan mycket väl avgöras huruvida Dennis Everberg och Daniel Zaar kommer till spel eller ej. Duon är två av seriens bästa och för att kunna utnyttja det spelövertag som Rögle hade senast, behöver man spetsen framåt. Oavsett deras medverkan eller ej, är Rögle favorit i form av hemmaplan och att man sett över fyra matcher varit det lite bättre laget i tre av de här matcherna.

Skellefteå har skickligt lyckats plocka flera av Rögles spelare från isen, slump eller en medveten strategi?
– Det är slutspel och allt har skruvats upp en aning jämfört med grundserien. När man möter samma lag i match efter match vet jag av egen erfarenhet att man går hårt på motståndarnas bästa spelare. Det gör Rögle, och givetvis också Skellefteå.

Sen är det domarnas jobb att stävja och städa upp om det blir för mycket såklart. Men gällande smällen på Dennis Everberg lär det redan ha funnits en skada där som stört honom, mer än att själva smällen i sig var speciellt hård.

Om du jämför den här serien med Växjö-Örebro, vilka skillnader ser du?
– Det har varit mer fysik och offensivare hockey här än vad det varit i den andra serien. Växjö och Örebro tar ut varandra mer på ett taktiskt sätt, vilket visserligen kan vara underhållande även om det inte direkt sprakat hittills om den semifinalen.

Hur ser din drömfinal ut?
Jag tycker någonstans att matchserien mellan Rögle och Skellefteå varit lite av en drömserie mellan två väldigt spelskickliga lag. Det är såklart alltid något speciellt när ettan ställs mot tvåan från grundserien i en final.

Jag vet inte om jag ska kalla det för en drömfinal mellan Växjö och Rögle, men det är så jag tror att det kommer att bli.

Foto: Bildbyrån/ C More