Välj en sida

Känslan var att man tog sig 10 år bakåt i tiden med knappt halvfull arena på sittplats och ett ståplats som försöker sitt bästa. Tomt i logerna och ett Rögle som stundtals parkerade i anfallszon gjorde att det kändes som när Rögle var ett topplag i allsvenskan. Första perioden visade piggt spel i anfallszon med rörelse. Bakåt såg Kvaca stabil och säker ut, med hjälp av backarna som plockade bort klubbor framför mål.

Lesund visade att han är frisk igen med en ordentlig propp, Open ice, i offensiv zon. Skönt att se Lesund gå för fullt igen. Periodens stora behållning. Ett annat nyförvärv från skadelistan är Sheen som såg spelsugen ut och åkte mer skridskor än förra säsongen. Sheen belönades när han fick styra in 3-0, innan dess hade han visat upp sitt spelsinne flera gånger.

Laget ser ut att vara i harmoni och det finns många bra saker att ta med sig. Bra utgångar ur egen zon, starkt målvaktsspel och bra rörelse i anfallszon och spelare framför mål. Saknades gjorde tunga namn som Everberg och Gregoire. Noterbart är att Viljanen spelade utan namn på tröjan, ungdomarna Felix Nilsson och Oskar Pettersson tar initiativ och visar att de vill spela. Felix fick även speltid i PP. Simon Zether fick speltid även han och han gjorde absolut inte bort sig.

Rögle lät många få känna på att spela pp, syntes att det inte var något man tränat på än. Mot slutet rann det iväg när Rögle lekte hockey. Det vi tar med oss är att centerspelet som det pratats om visade hur enkelt de tog sig förbi pressen och genom mittzon. Notera att Kvaca nu spelat 6 perioder utan att släppa in något mål