Välj en sida

Med skador på Ted Brithén och Oskar Stål Lyrenäs, ett stundande JVM där flera grönvita spelare förväntas ta plats och ett intensivt matchande med både SHL och CHL på schemat, kan vi nog förvänta oss att det snart kan dyka upp nyheter om Rögles lagbygge. Sportchefen Chris Abbott – som är känd för att kunna hålla sina värvningar hemliga fram till dess att de offentliggörs – antyder i en intervju i HD att det just nu jobbas på att både bredda och spetsa laget inför kommande utmaningar i vinter.

På frågan om Rögle är nära något, svarar han så här i HD-intervjun:
“Inga kommentarer… Vi är medvetna om att vi kommer att ha många matcher framöver. Spelare kommer att spela i landslag och förturneringen inför JVM ska hållas här i Ängelholm. Sedan har vi två extra matcher och förhoppningsvis ännu fler i CHL. Så ja, jag förväntar mig att vi behöver ha tillgång till ännu fler spelare. Jag har inget att rapportera, men vi jobbar på.”

Även om svaret är “inga kommentarer” så tolkar jag ändå andemeningen som att det kommer att presenteras spelare inom en relativt snar framtid. Visst, det är ren spekulation från min sida. Men jag skulle bli förvånad om han väljer att fylla upp luckorna med helt oprövade spelare från J20, som då skulle dräneras ytterligare på kompetens/spets utöver de spelare som laget redan har fått släppa till A-laget den här säsongen. Därför tror jag att lagbygget kommer att kompletteras med spelare utifrån den här gången. Sen kanske det blir på lån eller i form av kortare avtal, som det också antyds i intervjun.

Det börjar röra på sig i både de europeiska ligorna (KHL inräknat) och borta i Nordamerika, vilket gör att det med jämna mellanrum dyker upp spelare på marknaden som söker ny arbetsgivare och en nystart på säsongen. Kvaliteten på de här spelarna är som alla vet både osäker och skiftande, vilket gör många av de här “mitt i säsongen”-värvningarna till något av ett lotteri. Men här finns självklart också potentiella guldkorn för den sportchef som är noggrann i sin scouting och med sin kravspecifikation vad gäller personlighet och karaktär.

Efter landslagsuppehållet går vi in i ännu en matchintensiv period, med både CHL och SHL på schemat. Även om informationen från Rögle är en aning kryptisk när det gäller statusen på Brithén och Stål-Lyenäs, så verkar det ändå som om båda spelarna är på väg tillbaka från sina skador. Det kan säkert göra att sportchef Abbott fortsätter att ha is i magen en tid till och inväntar exakt rätt spets och spelartyp, för att kunna vara en utmanare till det där eftertraktade SM-guldet framåt vårkanten. Som vi skrivit tidigare här på bloggen; Chris kommer inte att ha bråttom i den här processen och riskera att träffa fel i en “mitt i säsongen”-värvning. Så lika väl som det kan dyka upp nya ansikten inom kort i Catena, kan det också dröja en bit in på det nya året innan det händer något. Men hända lär det göra, det är jag övertygad om.