Välj en sida

Jag börjar med att citera mig själv inför föregående säsong:

”Många av förra säsongens tongivande spelare har försvunnit och de har till stor del ersatts av unga utvecklingsbara spelare. De erfarna spelarna som kommit in, Ryan McKiernan och Tony Sund, har inte visat någonting än så länge. Försvaret behöver stärkas upp helt klart eller så måste några av de befintliga backarna ta nästa steg i sin utveckling. Det är endast på målvaktssidan som det sett riktigt bra ut så här långt.”

[…]

”Det fanns frågetecken inför förra säsongen också, med tunga tapp bland både forwards och backar, men ändå fick Chris & Cam ihop det fantastiskt till slut.”

Ovanstående skrev jag för nästan ett år sedan. Det går att lägga kalkerpapper på texten inför den här säsongen. Rögle har tackat nej till hemmasonen Eric Martinsson och endast tagit in Michael Kapla som inte var dominant i Skellefteå. Bonus är att få tillbaka Erland Lesund som lämnade stort tomrum efter sig förra säsongen. Låt oss hoppas att han når samma höga höjder. Mozik stannar ännu en säsong vilket jag tycker är bra, en klassback. Tappet av Samuel Johannesson är förståligt men trist. Jag gillar Johannesson och det han tillförde offensivt. Att det ska in någon mer back tror jag alla är överens om. Frågan vi alla ställer oss, är Kodie Curran ett namn att räkna med?

Offensivt ser det blekt ut. Leon Bristedt lämnar ett stort hål efter sig vad gäller det kreativa spelet och att göra sina medspelare bättre. Kan William Strömgren fylla Bristedt tröja? Handlederna finns där men förra säsongen visade att det finns mycket i inställningen som saknas, ett år äldre och mognat till den grad att det blommas ut i år? Vi får hoppas det. Det finns en fortsatt osäkerhet kring Daniel Zaar, går det att hitta ett kryphål och få kvar honom? Är Mattias Sjögren helt ute ur bilden, vem axlar då kaptensrollen och tar alla ungdomar under sina vingar? NHL spel hägrar för Adam Edström och inte minst Marco Kasper. Det är två spelare som behövs kommande säsong. Nyförvärven hittills räknas till Kim Rosdahl och Theodor Niederbach från Oskarshamn respektive Frölunda. Den helt okände Riley Sheen är värvad som poängspelare. Klassvärvningen Fredrik Olofsson gick till NHL istället. Nyförvärvet och JVM centern Daniel Ljungman, klarar han av att växa ut till en ledande SHL spelare? Kan Oliver Tärnström fortsätta att utvecklas? Finns det några diamanter i J20 som kommer att slipas till briljanter den här säsongen?

Jag vill påstå att Rögle går in till sin tredje raka säsong med frågetecken på hur laget står sig mot sina konkurrenter samtidigt som förväntningarna ökat. Vi ser konkurrenterna värva stjärnor och tunga nyförvärv, självklart blir vi supportrar oroliga! Samtidigt som vi är oroliga är vi förväntansfulla. Unga, hungriga Rögle!