Välj en sida

Vi har sett Rögle vinna mot Frölunda för nionde gången i rad och tagit sig till final i CHL, ändå är det bara Anton Bengtssons hälsa vi tänker på. Idrott och segrar blir sekundära när spelarnas hälsa står på spel. Vi satt skärrade hemma i TV-soffan och jag tänkte på hur hans respektive måste känna. Vi tar gärna livet för givet. Spontant kändes det lika fel att spela klart matchen i fotbolls EM när Christian Eriksen segnade ihop. Nu är de första signalerna från Rögle att Anton mår bra efter omständigheterna. Aldrig har ett uttalande från Rögle samma känsla av tacksamhet som detta. Oaktat att det är pandemi hade jag velat vara där och hälsa Anton välkommen tillbaka den dagen han kommer till ishallen igen.

Matchen ikväll rivstartades med ett tidigt mål av just Anton Bengtsson och sedan höll Rögle Frölunda på utsidan. En liten klack såg till att skapa en ljudkuliss under och efter matchen. Klacken fick även Rifalk till att dansa efter sin TV-intervju. Tyler Kelleher blir bara bättre och bättre som jag varit inne på tidigare. Tony Sund har tagit en roll som en defensiv back, en roll som saknats sedan Ledsund skadade sig. En sak som förbryllade mig ikväll var domarnas insats. Ingen videokoll på när Anton Bengtsson blir pååkt och ingen påföljd heller. I slutskedet när Frölunda gör mål blir Rifalk pååkt inne i sin målgård vilket påverkar möjligheterna att rädda. Trots videobedömning döms det mål, till min stora förvåning. Inte blev det någon Frölundautvisning när Rögle har friläge och det sker en slashing precis i samband med avslutet. Flera tveksamma utvisningar som drabbade Rögle och solklara utvisningar på Frölundaspelare som inte beivrades. Eller är det bara jag som var påverkad av pååkningen av Anton Bengtsson?

Vi har att se fram emot en CHL final i Ängelholm, förhoppningsvis med publik på läktaren. Fast redan på torsdag är det hemmamatch mot Linköping och på lördag är det match mot Frölunda i Göteborg igen. Kan Rögle vinna 10 raka mot Frölunda?

För övrigt hoppas jag att Anton mår bra och blir återställd snabbt.