Välj en sida

Att förlora mot Skellefteå på bortais är absolut ingen skam. Men jag tror att vi var ganska många som hade hoppats på en betydligt jämnare match än vad som blev fallet i kväll. Skellefteå var numret större i allt och med undantag för den första perioden var det inget snack om var trepoängaren skulle hamna den här premiärkvällen. Det är möjligt att segersiffrorna 5-1 var i överkant, men överlag var det klasskillnad mellan lagen. Spontant är jag sjukt besviken över Rögles insats. Jag hade hoppats att vi kunde mäta oss bättre mot ett lag som Skellefteå, men det mesta såg ut som det brukar göra. Tyvärr…

Först och främst, Pogge gör ingen bra match. Både första och andra målet bör han kunna ta. Det första kommer ur ganska dåligt vinkel – låt vara att Youds skymmer sikten – och med rätt placering har skytten ingen yta att skjuta på. Det andra är ett kliniskt avslut av Joakim Lindström men skottet är från blå och Pogge har fri sikt. 2-0 till Skellefteå efter första, trots att Rögle långa stunder förde spelet och även vann skottstatistiken med 11-4. Tung start, såklart.

När Christoffer Bengtsson reducerade tidigt i andra perioden, fint framspelad av Liss, väcktes ett visst grönvitt hopp. Men det blev tyvärr inte långvarigt. När Skellefteå skoningslöst utnyttjade sitt andra powerplay, var matchen mer eller mindre körd. I tredje perioden bjöd Pogge dessutom på 4-1 genom en huvudlös passning till Bristedt och såna bjudningar missar inte en spelare som Oscar Möller. Tack och bock!

Som vanligt när det gäller Rögle, är det mycket snack och lite verkstad. Jag är rädd att Abbottarnas snack om SM-guld kan bli ett rejält mentalt sänke om man inte snabbt får resultaten med sig. Att åka omkring och tro att man är bättre än man i själva verket är, är självklart inte bra. Så det vill till att vi tämligen snabbt får lite resultat med oss, även om jag tror att Djurgården borta blir en precis lika tuff utmaning som Skellefteå.

Det är naturligtvis för tidigt att döma en spelare efter endast en seriematch, men jag skulle bli förvånad om Christian Thomas spelar hela säsongen i Rögle. På förhand har han haussats rejält och lönemässigt tillhör han den absoluta toppen i det här laget. Då håller det inte att vara lika anonym som han var i kvällens match, trots massor av istid och gott om förtroende i powerplay. Det vill nog till en rejäl nivåhöjning från Thomas om han ska spela i det här laget i 52 omgångar. Det har hetat under hela försäsongen att en spelare av hans kaliber inte brukar allvar under försäsong, men… Hej, Christian! Nu är allvaret igång!

Rögles tre stjärnor:

  • Christoffer Bengtsson. Målskytt och inblandad mycket i det offensiva spelet. Skapade mycket chanser och visade att han håller även på SHL-nivå.
  • Nils Höglander. Kom kanske inte till lika många bra lägen som under försäsongen, men var tillsammans med Bristedt och Erik Andersson den bästa offensiva formationen i matchen.
  • Leon Bristedt. Svårfångad och hela tiden aktiv i sin skridskoåkning. Skapar ytor för sina kedjekamrater och är ett ständigt hot i offensiv zon. Helt säker  på att han bara kommer blir bättre ju längre säsongen går.