Välj en sida

När Edwin Hedberg gjorde 2-1 till Rögle efter drygt fem minuter i den tredje perioden verkade det mesta i den här matchen gå Rögles väg. För en gångs skull hade vi lite flyt med stolpar och studsar, och hade lyckats skaffa oss ett gyllene läge att lämna Göteborg med poäng. Men när Samuel Jonsson i ohotat läge gav bort pucken bakom eget mål och Ponthus Westerholm retfullt enkelt hängde in kvitteringen, svängde matchen över till hemmalagets fördel. Bara några minuter senare tappade Rögle puck vid offensiv blå, Frölunda vände spelet snabbt och anfallet avslutades med att Matt Donovan retfullt enkelt satte pucken i ena krysset bakom en chanslös Pogge.

Rögle gjorde sen ett tappert försök att komma i kapp igen, men som vanligt uteblev utdelningen. Jag kan helt ärligt inte minnas senast Rögle fick utdelning i 6-5 i slutet av en match. Någon som kan hjälpa mig där? Det känns som om vi ger bort poäng även i den här matchen och den typen av misstag som Jonsson gör i det läget av matchen, får helt enkelt inte ske på den här nivån. Junior eller inte – där måste man kunna agera både bättre och smartare om man har ambitioner att spela på SHL-nivå.

Vi tycks alltså fortsätta att hitta vägar att förlora, även om det så klart finns massor av positiva saker att ta med sig från den här matchen. Jag antar att det bara är att fortsätta det hårda jobbet och att det till slut kommer att lossna på ett eller annat sätt. Men för att vi ska kunna ta poäng krävs det nog förstärkningar i de defensiva leden, även om nu Younan och Gagné snart beräknas vara tillbaka. Tyvärr tror jag att det börjar bli försent för att klättra över kvalstrecket. I kväll vann Karlskrona hemma mot Örebro, medan Mora tack och lov förlorade mot HV 71. Nu har vi åtta respektive nio poäng upp till de här lagen. Därför hade det suttit extra fint med poäng i kvää och det gör att den snöpliga förlusten svider desto mer.

Rögles tre stjärnor:

• Justin Pogge. Står faktiskt på huvudet trots tre insläppta mål och ger laget chansen att vinna. Målen kan han inte göra mycket åt, med undantag för andra målet som han möjligen borde ha kunna täcka av lite bättre.
  • Janne Jalasvaara. Visar i kväll att han kommer att bli en viktig tillgång för Rögle under resten av säsongen. Jag utgår ifrån att han i kväll spelade sig till ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Ge honom ett par matcher till bara, så kommer höjden bli ännu högre.
  • Edwin Hedberg. Pigg skridskoåkning och ett ständigt hot, som dessutom utnyttjar målchansen när den dyker upp. Fortsätter att leverera poäng och jag skulle unna honom att få en matchvinnande roll för en gångs skull.