Välj en sida

Såväl Hockeysverige som tidningen Barometern rapporterar nu i eftermiddag om att Kevin Marshall är tillbaka i IK Oskarshamn igen och att han spelar match mot Pantern redan ikväll. Om flytten tillbaka bara är tillfällig återstår att se, men jag skulle bli förvånad om den kanadensiske backen skulle återvända till Rögle och Ängelholm en andra gång på kort tid. Så räkna med att detta gäller för resten av den här säsongen.

Om detta i sin tur innebär att Rögle räknar med att köra vidare med sju backar – Jesper Williamsson är ju tillbaka igen efter en tids sjukdom – återstår också att se. Jag skulle inte heller bli förvånad om man väljer att plocka in en ny back som kan spetsa konkurrensen i defensiven. Inget ont om Samuel Jonsson, men så här långt har han inte visat en tillräckligt hög nivå för att konkurrera i SHL-sammanhang.

Spännande vecka som väntar, med andra ord!

Uppdatering kl. 15.35: Roger Hansson bekräftar nu i en intervju med HD att Marshall inte kommer tillbaka till Rögle, utan att man väljer att köra vidare med sju seniorbackar och en juniorback. Efter att ha sett matcherna som Marshall spelat sedan återkomsten, känns beslutet en aning konstigt. Vill Rögle förlora? Det känns nästan som om man redan givit upp den här säsongen. Vad hände med allt prat om konkurrens på backsidan – nu är den ju i princip obefintlig igen. Och återigen, inget ont om Samuel Jonsson, men det han har visat vid de få inhopp han gjort har inte imponerat.

Om det nu inte är så att ekonomin är så ansträngd att något behöver göras akut för att lätta på den ekonomiska bördan, efter målvaktsstrulet och Eldebrinks plötsliga avgång. Låt oss innerligt hoppas att så inte är fallet, men på rent sportsliga grunder framstår den här rockaden som mycket, mycket märklig.