Välj en sida

Visst är det något speciellt med en derbyvinst? Himlen är klarare, luften renare och solen skiner lite extra. Vinsten i lördags gör att vi förtränger att spelet inte sitter riktigt som det ska, backarna har bitvis problem i egen zon och flera av de som ska leda laget kommer inte upp i nivå.

Om vi börjar från början. Uppladdningen med att den “Galna höken” kommer med ett avslöjande om Röglespelare, följer en lång tradition. Att Lantosi inte är nöjd och vill hitta en annan klubb är ingen sensation, killen behöver spela ishockey och hitta en klubb som ger honom utrymme och istid. Sveriges bästa supportrar skapade magisk stämning men Sydsvenskans avslöjande och filmklipp på en klick supportrar som blandar ihop idrott med sina extrema åsikter ger en dålig eftersmak.

Klubben, AIA och alla andra står givetvis inte bakom den sortens åsikter eller yttringar. I Rögle och bland supportrarna är alla välkomna och politiska åsikter ska inte sammanblandas med supporterskapet eller Rögle. Det som sjöngs av en liten klick är oacceptabelt och hör inte hemma någonstans. Sången och trycket på läktaren var desto mer positivt. Hymnen sjöngs som den ska framföras även om det inför matchen spreds en version som påstods ha stöd från AIA. Inget tycks vara mer fel. Rör inte vår hymn!

Matchen då? Ett klassavslut från Anton Bengtsson och en vacker styrning från Ludvig Larsson räddade kvällen. Rifalk var stabil i målet och Rögle lyckades hålla tomtarna på utsidan större delen av matchen. Men spelmässigt hackar det. Det är för många kampmoment som förloras, passningarna sitter inte där och de långa anfallen som var Rögles signum förra året är fåtaliga i år. Känslan är att något saknas eller så kommer laget att växa under säsongen och överraska oss alla. Tyler Kelleher är osynlig långa delar av matcherna och det kuggar liksom inte i likt förra säsongen.

Det är jobbigt att tänka tanken men en dag kommer Abbotts att lämna Rögle. Är det ett nytt brödrapar som ska ta över? Almen Bibic är assisterande tränare i J18 och Alen Bibic har tagit plats på försäljningssidan. Alen Bibic är begåvad och en ledare på och utanför isen. Är han en framtida sportchef? Han kommer inte vara kvar inom försäljning länge utan större ansvar väntar för hans del. Ska Rögle ersätta Nordamerika med Dalarna på sikt, vad tror du?

Vågar vi tro att en derbyvinst och karaktären som det krävs att stå upp mot tomtarna i rött när de grisar, får laget och våra grönvita att växa? Än så länge har inte nyförvärven klivit fram och visat vägen, men säsongen har ju bara precis börjat. Nu väntar en ny vecka med härliga möten med både Frölunda och Färjestad. Men första ska vi städa av Sönderjyske på onsdag kväll, en match som känns avslagen sedan Rögle redan är slutspelsklart i CHL.