Välj en sida

Frölunda i Scandinavium är något av ett mardrömsmöte för Rögle. De grönvita har inte vunnit i Göteborg sedan 1995, mot erkänt hemmastarka Frölunda. Lagen möttes för bara några veckor sedan i Lindab Arena, där det var Rögle som till slut lyckades gå vinnande ur en svängig och jämn match. Den förmågan har vi annars ofta saknat den här säsongen. Ta bara de tre senaste hemmaförlusterna mot Skellefteå, HV 71 och Malmö – med lite mer flyt, smartness och jämnhet hade vi lika väl kunnat gå vinnande ur dessa bataljer. Men jag antar att det är det som skiljer oss från de lite bättre lagen, plus att vårt målvaktsspel ännu inte nått upp till höjderna som krävs för att vinna matcher i SHL.

Ska Rögles mål på 1,5 poäng per match under SHL:s andra halva ha minsta möjlighet att kunna infrias, vill det till att vi börjar vinna matcher både på bortaplan och hemma i Lindab. I den senare statistiken är vi hjälplöst sist med endast fyra segrar på 13 matcher. I bortatabellen är vi så här långt näst sist, med en poäng till godo på Karlskrona. Så allting kan ju i princip bara bli bättre framöver. Hoppet är det sista som får överge oss.

Senaste mötet med Frölunda i Scandinavium slutade 1-5, i en match där jag ändå kände att Rögle var med. Det kan låta konstigt när siffrorna blev så pass stora, men det var återigen vårt boxplay och enkla misstag som fällde oss den gången. Jag tror faktiskt på en betydligt tajtare drabbning nu och hoppas att Rögle med nyvunna krafter kan ge Frölunda en rejäl match i kväll. Det hade suttit fint med en tidig julklapp till alla grönvita supportrar, även om det just nu känns lite som att tro på tomten. Som ni vet, är vi ju ganska luttrade vid det här laget och det känns som en evighet sen Rögle överraskade i positiv riktning. Men någon gång måste det väl också hända, eller? När vi vänder!

Rögles tre nycklar i matchen:

  • Tålamodet. Samtidigt som det är viktigt att spela med press och våga ta initiativ, gäller det att spela med insidan av huvudet. Vi har inte råd att spela bort oss i anfallszon eller tappa puckar på fel ställen. Det kommer hemmalaget utnyttja direkt. Se till att alltid ha tredjegubben med hem i alla lägen, så kan det kanske skapa lite frustration och övermod.
  • Effektiviteten. Förmågan att sätta chanserna som skapas har varit ett sorgebarn i princip från första nedsläpp. Vi kommer få chanser även i kväll och då gäller det att hänga dit puckarna.
  • Disciplinen. Som alltid lär special teams bli en avgörande detalj och med tanke på statistiken vill det nog till att Rögle håller sig borta från utvisningsbåset så mycket det bara går. Vårt boxplay har inte varit bra samtidigt som Frölunda är trea i tabellen när det gäller spel i numerärt överläge.