Välj en sida

Efter två raka segrar på försäsongen mot Frölunda och nu senast Oskarshamn, har jag ambivalenta känslor. Att vinna är alltid bra, problemet är att det sett allt annat än bra ut. Trots klara 4-0 igår så var spelet långa stunder både hafsigt och slarvigt.

Många av förra säsongens tongivande spelare har försvunnit och de har till stor del ersatts av unga utvecklingsbara spelare. De erfarna spelarna som kommit in, Ryan McKiernan och Tony Sund, har inte visat någonting än så länge. Försvaret behöver stärkas upp helt klart eller så måste några av de befintliga backarna ta nästa steg i sin utveckling. Det är endast på målvaktssidan som det sett riktigt bra ut så här långt.

Framåt har målen ändå trillat in. Brithén och Kelleher samt radarparet Stål Lyrenäs – Ludvig Larsson, har sett bra ut. i de två matcher som spelats. “Bengan” var också bra mot Oskarshamn. Jag vet att många är unga och utvecklingsbara, men det finns alltid en risk med den här kategorin av spelare. Vissa blommar ut likt Nils Höglander medan andra aldrig riktigt får knopparna att brista, ikt Jacob Ragnarsson och Jakob Bondesson. Är det för få som lyckas blomma ut, kan vi nog förvänta oss tillskott på både back- och forwardsidan under säsongen.

Läser man andra krönikörer kan man mellan raderna ana att de är lika oroliga som jag är, men ingen vågar riktigt skriva det rakt ut. Det fanns frågetecken inför förra säsongen också, med tunga tapp bland både forwards och backar, men ändå fick Chris & Cam ihop det fantastiskt till slut. Så vi får nog vänta ett tag innan vi höjer varningsflaggen på allvar, men helt klart krävs det en rejäl nivåhöjning till nösta veckas tävlingsmatcher i CHL. För annars lär det inte bli många poäng inspelade där.

Vad tror du; fågel eller pyspunka för årets Rögleupplaga?

Foto: Bildbyrån