Välj en sida

Rögle var under 1990-talet bortskämda med Sveriges allra bästa supportrar, som skapade stämning med sång och ramsor. Under perioder på 2000-talet har det varit bra tryck på ståplats och många har velat gå på hockey just tack vare stämningen på läktaren. Idag går det upp och ned vad gäller stämning på matcherna. En förklaring är hur många som är på plats och en annan vem som är på plats. När 150 hängivna supportar intar Malmö arena får de med sig alla runtomkring sig och det blir ett enormt tryck.

För att skapa samma stämning i vår hemmaborg krävs det att fler nya ställer sig i klacken och sjunger med. Samtidigt behöver de som inte vill sjunga och hoppa med ställa sig på en annan del av ståplatsläktaren. Samma sak gäller på högrasitt, sitt gärna här om du vill bidra men vill du bara uppleva stämningen så var vänlig och välj en annan plats. När folk väljer att stå eller sitta på en viss plats för stämningens skull utan att själv bidra, blir resultatet att de stjäl energi omedvetet. Om den du står vid sidan om, eller sitter bredvid för den sakens skull, inte sjunger med så dör energin. Bland supportrar kallas de som vill uppleva stämningen utan att bidra lite föraktfullt för ”turister”.

Det finns ingen annan plats dit alla är välkomna oavsett vem du är som i ”klacken”. Rögles supportrar är inkluderande och välkomnande mot alla som vill vara med och skapa stämning genom att sjunga med. I klacken bryr ingen som om vad du tjänar, var du är född eller om du är tjej eller kille. Älskar du Rögle och vill sjunga med är gemenskapen öppen. Här får du vänner för livet, människor du aldrig träffat annars. Du behöver inte kunna alla ramsor. Du lär dig dem! Lyssna och lär dig vem som drar igång vilken ramsa. Tillsammans skapar vi magisk stämning!

Drömmen är att alla på ståplats hjälps åt att sjunga, att hela Högrasitt svarar och att alla reser sig upp under hymnen. Det är då vi skapar Sveriges bästa läktarkultur!