Välj en sida

Wow! Snacka om Abbott-effekt! Det var som om samtliga Rögle-spelare injicerats med 100 ml adrenalin rakt in i det grönvita hjärtat och publiken fick se ett Rögle som spelade på en helt annan nivå än tidigare den här säsongen. Det var nästan som om det var tvillingarna själva som flög runt nere på isen som i gamla goda tider, men istället var det pånyttfödda och hungriga spelare i årets trupp som bjöd publiken på gammalt hederligt Rögle-spel. Man tog tag i taktpinnen direkt och hade bud på flera mål innan debuterande junioren Melvin Karlsson snyggt hängde in pucken på Simon Ryfors fina framspelning. 3-0 efter första perioden la grunden till en stabil 6-1-seger, även om det svajade till ett tag i den andra perioden när Örebro reducerade i fyra mot tre.

Spelarna hjälpte varandra på ett helt annat sätt och det fanns ett driv i både åkning och engagemang. Det var helt enkelt ett helt nytt Rögle vi fick se ikväll och man undrar hur det är möjligt att ha två så fullkomligt olika skepnader med bara några dagars skillnad. Och frågan som hänger i luften just nu är ju vad Eldebrink, Ross och Hansson sysslat med sedan ispremiären den 7 augusti? Uppenbarligen har laget ett stort spel inom sig, men av någon anledning har den tidigare tränartrojkan helt saknat förmåga att få spelarna att prestera på en rimlig nivå. Hade vi spelat som vi gjorde ikväll är jag tämligen övertygad om att vi hade haft 10-15 poäng till och ett helt annat läge i tabellen.

Men det är nu historia och nu gäller det för både spelare och ledare att nollställa sig. Rögles säsong inleddes i måndags morse när Cam och Chris Abbott klev in genom dörrarna på Lindab Arena och allt som hänt innan dess är egentligen ointressant. Alla resultat räknas från nu och framåt och fortfarande finns det 33 matcher kvar att göra något bra av den här säsongen. Och efter endast en enskild match är det naturligtvis omöjligt att dra några långtgående slutsatser, och även om det såg gediget ut i 60 minuter idag skulle jag gissa på att det ändå skissas på en eller ett par förstärkningar till truppen.

Nu gäller det för Cam Abbott att inte tillåta spelarna att flyga iväg utan pränta in att det är den här typen av arbetsinsatser och driv som kommer krävas; i varje match och i varje byte! Det kommer inte räcka till seger i alla matcher men det kommer bidra till att lägga en stabil grund som garanterat kommer vara mer poänggivande än det tidigare spelet. Framför allt gäller det att ligga på spelarna när vi hamnar i underläge med ett eller ett två mål, lägen då vi tidigare har vikt ner oss istället för att bara fortsätta spela med intensitet, närvaro och engagemang.

Nu känns det plötsligt kul med hockey igen! Jag hoppas att de dryga 3200 i publiken känner likadant och att vi får se en siffra runt 4000 i nästa hemmamatch mot Fröunda. Det kändes också som om livet återvände hos AIA och på Högrasitt, som båda ska ha en stor eloge för växelsångerna och ramsorna som väckte även sittplats. Fortsätt så! #allatillhallen!

Rögles tre stjärnor:

  • Justin Pogge. Ikväll fick han verkligen visa vilken enormt duktig målvakt han är när laget hjälper honom och defensiven fungerar. Visst, det fanns några skönhetsfläckar i försvarsarbetet även i kväll, men det glömmer vi nu!
  • Taylor Matson. Nygamla kedjekompisar i Lerg och Connolly, och en helt annan Matson än tidigare. Enorm arbetsinsats och intensiv skridskoåkning, och fick dessutom kröna kvällen med två assistpoäng. Bästa matchen på väldigt, väldigt länge i Rögle-dressen!
  • Simon Ryfors. Visade i kväll att han ska vara med i det här laget. Läcker framspelning till ledningsmålet och i övrigt en insats präglad av fart och engagemang. Simon visade nye tränaren att han vill vara en del av den fortsatta resan.