Välj en sida

Inför hemmamatchen mot Zürich i CHL har numerären på forwardssidan blivit rätt. Låt utlånade Ljungman och Tärnström få vara ifred i Hockeyallsvenskan säsongen ut. Hemma ska Pettersson m.fl i J20 ha sin öppning som nummer 14 osv. Ge det tid.

Bortsett från Tambellini, som för mig fortfarande skaver lite som förstecenter, ser nu alla forwards enligt måndagens träning också ut att ha hamnat på rätt position. Också på acceptabel plats i hierarkin. Den kan ju ändras och det lär i så fall inte vålla några större bekymmer bland vingarna. Säsongens stora forwardsfrågor lär förbli huruvida Tambellini och Niederbach i längden håller som toppcentrar? Eller om om vi kommer att fortsätta önska oss centervärvning(ar)? Svaret lär bli allt tydligare, men först bör vi ge Zürich-uppställningen några matchers tid.

Tambellinis trojka får helt enkelt skärpa till sig, höja lägstanivån, bli jämnare, oftare komma närmre nivån man uppvisade borta mot Luleå och förmå leda laget kväll efter kväll. Kaspers och Fergusons enheter är absolut kapabla att bidra. Niederbachs kedja kan bli väldigt bra, men det kan ta lite tid.

Även om Engström troligen snart får starta bland sex och Wilander m.fl i J20 säkerligen duger rätt gott de med, så saknar vi naturligtvis fortfarande en toppback. Unge Wallinder ser ut att ta sina kliv mot den kategorien. Jag hoppas att övriga fem backar kan höja sig ett eller ett par snäpp. I några fall är jag tveksam om det, i alla fall i vissa avseenden, hjälper att ge det mer tid.

Jag har fortfarande inte löst ekvationen med den högerfattade toppbacken som önskas. Denne kan ej servera Tambellini i PP1, snarare Zaar. Och då vaskar vi samtidigt Tambellinis absoluta spetskvalité och Wallinders chans att passa honom för den delen. Eller ska toppbacken nöja sig med att servera främst Rosdahl i PP2? Och hur lockar man i så fall hit vederbörande för det uppdraget? Eller är lösningen ändå en vänsterfattad som petar Wallinder till PP2? Fast i så fall hade väl inte Chris behövt låta det ta sådan tid?

Beträffande Rifalk och Clang väntar vi fortfarande på att någon ska hitta jämnheten och ta ett tydligt initiativ i buren. Det behöver nog inte ta så lång tid.

Foto: Rögle BK