Välj en sida

Rögles segerrad stannade på tre matcher den här gången. De fina matcherna mot Luleå, Färjestad och Brynäs, följdes upp av en blek insats mot HV 71.

Första perioden var jämn, med ett visst övertag för Rögle. Rögle fick tidigt två chanser att spela med en man mer, men för en gångs skull kändes Rögles powerplay långsamt och omständligt. Lagen hade sen varsin ramträff, först Brithén som prickade ribban och sen HV-backen Tom Hedberg som sköt i insidan av stolpen. En bortaledning i paus hade ändå inte varit orättvist, inte minst med tanke på Linus Sandins friläge i numerärt underläge. Det hade varit välbehövligt för Sandins självförtroende att hänga just den typen av chans som han skapar helt på egen hand genom att fullständigt lura bort Lawrence Pilut på egen blålinje.

I början av andra föll Rögle tillbaka i lite gamla synder igen och spelade fast sig i egen zon flera gånger, vilket gjorde att HV kunde sätta ordentlig press. Vi såg inte alls lika påkopplade ut som i matcherna mot Färjestad och Brynäs. HV var mycket hetare. Därför kändes det logiskt att HV tog ledningen i sitt andra powerplay, även om det såg ut som om Rögle skulle klara av att hålla tätt i det numerära underläget. Målet kom med fem sekunder kvar i boxplay. Rögle hade inte ett enda skott på mål de första 15 minuterna, men när det väl kom så blev det mål direkt. Jonas Gunnarssons tavla på Rensfelds handledsskott gav inte bara en kvittering utan också Rögle lite mer luft under vingarna, i en annars blek period. Målet var faktiskt Rögles enda skott på mål i andra perioden, så ett oavgjort resultat efter två perioder var nog bortalaget mest nöjda med.

Det var viktigt att klara av ett boxplay diekt i inledningen av tredje perioden, efter Connollys onödiga utvisning i offensiv zon i slutet av andra. Men trots det förmådde vi inte riktigt att lyfta spelet utan HV pumpade på och återigen var det oförmågan att få pucken ur egen zon som straffade sig när HV tog ledningen på nytt. Kevin Stenlund lämnades helt obevakad framför mål när fyra Röglespelare stirrade puck istället för att markera spelare. Vi fick ett gyllene tillfälle till kvittering med tre minuter kvar av matchen, men powerplay var tyvärr riktigt dåligt. På fyra PP tror jag att vi bara mäktade med två eller tre skott på mål. Alldeles för dåligt!

Segerraden stannade på tre matcher och den här matchen får ses som en lärdom för Rögle. Det går inte att spela på halvfart. Det krävs hundratio procent i alla byten – annars vinner man inte i den här serien. Märkligt att vi inte kan visa upp mer vilja och desperation än så här – måste vara en inställningsfråga som laget kan jobba med. Den biten måste bara bli bättre.

Rögles tre stjärnor:

  • Justin Pogge gör återigen en stabil insats och staplar avancerade räddningar på hög. Målen kan han inte göra så mycket åt
  • Linus Sandin. Jobbar hårt i fjärde formationen och är med och skapar chanser trots begränsat med istid.
  • Craig Schira. Stabil bakåt, även om han inte glänste lika mycket offensivt idag.