Välj en sida

Dagens besked om att Lucas Elvenes stannar i Rögle, var både välkommet och nödvändigt. Nu hoppas vi att det är slut på draman av det här slaget och att den aktuella konflikten också blir en vändpunkt för laget. Om det stämmer att Lucas och Cam pratat ut och rensat luften, kan det faktiskt bidra till att gjuta ny energi i laget. Det är aldrig bra i något sammanhang att ha gamla surdegar hängande över sig, det slukar bara kraft och tar fokus ifrån det som är huvuduppgiften – att vinna hockeymatcher. Så låt oss hoppas att laget återigen kan hitta tillbaka till det fokus man hade under stora delar av försäsongen.

För nu väntar två oerhört viktiga matcher mot Timrå, där det framför allt gäller att inte tappa mer mark mot det förväntade bottenlaget. Tittar man på statistiken har Timrå i inledningen av serien haft en i det närmaste osannolik utdelning sett till antal avlossade skott mot mål, men samtidigt är man ett hårt jobbande kollektiv som byggt vidare på sitt framgångskoncept från förra säsongen. Så några enkla poäng lär det inte bli tal om, som alla säkert förstår.

För Rögles del gäller det som sagt att hitta tillbaka till farten och rörligheten man visade i de två första matcherna, där man rent spelmässigt hängde med både Skellefteå och Djurgården. I de matcherna föll man först och främst på sitt undermåliga spel i special teams, men i 5-5 var man väl så bra som motståndarna. Av HD:s träningsrapport att döma verkar tränarstaben hålla fast vid Williamsson-Youds. Det tycker jag är fel. Med både Bertov och Bibic tillgängliga, så borde det gå att hitta en bättre balans i backparen. Jag har tidigare lanserat följande par, och vidhåller att det hade gett en bättre balans:

  • Schira-Jonsson
  • Ahnelöv-Curran
  • Youds-Bertov
  • Williamsson eller Bibic som sjundeback

Williamsson och Youds är tyvärr en ren säkerhetsrisk och mot Luleå var paret inne på de två första baklängesmålen. Och vid det andra målet – som Niklas Olausson ostört fick styra in framför mål – var Williamsson försvarsarbete under all kritik. Han står två meter vid sidan av Olausson och bara passivt tittar på. Ser inte tränarstaben samma sak som vi andra ser? Jag hoppas verkligen att det inte går prestige i laguttagningarna och att Williamsson är fredad för att han är vicekapten. Då är det illa. Tränarna måste kunna fatta obekväma beslut och det visade man ju förra säsongen att man kunde när det krävdes.

Vi lär få se under morgondagen hur man väjer att formera laget…