Välj en sida

Spännande tider i NHL när lagen släpper rättigheterna till spelare av olika anledningar. Det finns några namn som sticker ut och som borde intressera oss som följer Rögle. Gabriel Carlsson har ryktats vara klar för Rögle och nu står det klart att han inte får något nytt kontrakt av Washington Capitols. En annan back som det surrats om är William Lagesson som inte heller får något nytt kontrakt. En spelare som har Rögleanknytning, Dominik Bokk, får inte heller erbjudande om kontrakt trots att han var ett försterundaval en gång i tiden. Bokk får siktade sig på att fortsätta spela hemma i Tyskland. Ett annat val av spelare från förstarundan som inte erbjuds nytt kontrakt är den tidigare supertalangen Jesse Puljujarvi. Född i Sverige men representerar Finland.

Sen är man förstås nyfiken på en av Davos sju utländska spelare, Leon Bristedt, som har en poängsvag säsong bakom sig.

Vilka unga spelare tar klivet från juniorhockey till seniorhockey och en plats i SHL? Tom Willander som låg närmast en plats valde Collegehockey istället. Nyligen draftade forwarden Felix Nilsson såg vi redan förra säsongen, tar han nya kliv i år? Backen Axel Hurtig draftades han med, räcker hans spel till en plats i SHL? Eric Schneller med meriter från Österrikes J18 landslag, tar han klivet upp? Eller är det Simon Zether som har möjlighet att draftas först nästa år som tar chansen? Simon är född 2005 och gjorde 38 poäng på 37 matcher i J20 som underårig, tog plats i J18 landslaget och var med och tog silver i U18 VM.

Den här säsongen kan nästan räkna in Riley Sheen som ett nyförvärv. Kan han hålla sig skadefri och är han i bättre form i år. Maken till otränad spelare har jag sällan sett.

Vilka heta rykten, önskningar eller vanligt sillysnack