Välj en sida

Rögle fick en hockeylektion som heter duga i kvällens match mot Växjö i Vida Arena. Växjö var bättre på allt och ju längre matchen led blev skillnaderna mellan lagen allt mer påtagliga. Rögle började annars matchen ganska piggt men när hemmalaget gjorde två snabba mål i första halvan av första perioden, sjönk de grönvita mer eller mindre ihop. Det såg ut som om det stora kapitalet av självförtroende som byggts upp under lång tid var som bortblåst, och plötsligt såg allt segt, svårt och krångligt ut. Man slutade åka skridskor och i kampmomenten kom Rögle sällan ut vinnande med pucken. Vi får hoppas att Rögle snabbt kan glömma kvällens insats och ladda om batterierna till den viktiga matchen mot Karlskrona på fredag.

Återigen visade Rögle upp en bristande effektivitet och i framför allt andra perioden missades det flera upplagda målchanser. Missarna hade i och för sig ingen avgörande betydelse för resultat, Växjö hade vunnit den här matchen komfortabelt oavsett. Det kändes som om smålänningarna gasade precis så mycket som behövdes och Rögle vägde väldigt lätt långa stunder. Samtidigt kändes det som om väldigt många grönvita spelare inte riktigt var påkopplade för kamp och det gick inte riktigt att känna igen bortalaget från de många fina insatser som laget skämt bort oss med sedan jul. Och för en gångs skull hade Schira en riktigt tung dag på jobbet, och var inne på tre av de fem målen. Oroväckande om hans form är på väg åt fel håll i det här avgörande skedet av säsongen…

För nu väntar alltså ett stenhårt back-to-back möte med Karlskrona, med start i Lindab Arena på fredag. Det viktigaste i de här matcherna är främst  att hålla avståndet till motståndarlaget men självklart gärna också dryga ut poängskillnaden. Kunde vi komma ut från dubbelmötet som poängvinnare skulle vi förmodligen också dryga ut avståndet till både Mora och Örebro – jag har svårt att se att de lagen ska ta dubbelsegrar på torsdag och lördag.

Karlskrona är ingen önskemotståndare för Rögle och de här matcherna kommer att vara sista chansen för Blekingelaget att avancera uppåt i tabellen. Så räkna med ett riktigt tufft motstånd och det vill nog till att Rögle-spelarna är mer påkopplade på fredag än vad man var i kvällens match.

Det positiva i kväll var att både Karlskrona och Örebro förlorade sina matcher. I morgon spelar Linköping mot Mora i Jalas Arena och vi får hoppas att östgötarna kan hjälpa oss att hålla avståndet till kvalplatsen intakt. Det skulle vara ett viktigt steg mot ett förnyat SHL-kontrakt för Rögles del.

Rögles tre stjärnor:

Kevin Gagné: Staplar bra matcher på hög och det var väl bara i inledningen av tredje perioden som han gjorde ett misstag – ett felskär i egen zon gav Elias Pettersson öppen gata mot mål och den unge talangen avslutade iskallt i Pogges första kryss. I övrigt såg Gagné pigg ut i benen och var med även framåt.

Lucas Elvenes: Tog mycket plats på isen idag och spelade i för dagen bästa formationen tillsammans med Ryfors och Widing. Han borde dock lära sig att skjuta betydligt mer. Har en tendens att krångla till det istället för att välja det enkla. Söker alldels för ofta passningar istället för att klippa till pucken direkt när lägena uppstår. Finns mycket potential här!

Ben Youds. Det märktes att Youds ville visa sin forna publik och tidigare lagkamrater att han är en duktig hockeyspelare. Gjorde sitt jobb i egen zon och var även initiativrik offensivt.