Välj en sida

Om turerna kring Kevin Marshall och de nya biljettpaketen var exempel på mindre bra agerande av Rögle BK, är beskedet om att Chris Abbott blir ny sportchef i klubben exempel på motsatsen. Framför allt måste jag berömma det snabba agerandet från det att Anders “Masken” Carlsson meddelade att hans energi var slut och att han inte ville fortsätta i den påfrestande roll som det innebär att vara sportchef i ett SHL-lag – inte minst då i ett lag där resultaten uteblivit så här långt.

Valet av Chris Abbott känns helt rätt för en klubb som Rögle, även om hans rutin i just sportchefsrollen är obefintlig. Men i Chris får organisationen in en vinnarskalle av allra främsta märke och han kommer garanterat att sätta avtryck från första dagen han kliver in genom dörrarna i Lindab Arena. Hur det sen kommer att omsättas i praktisk handling återstår att se, men jag tror vi kan räkna med förändringar av olika slag framöver. Till roglebk.se säger Chris Abbott att han kommer ta sig an sportchefsrollen med samma intensitet och passion som han hade som spelare. Det lovar gott!

Det enda frågetecknet som jag ser är det tilltänkta tillträdesdatumet den 1 maj 2018. Jag tycker att man borde få Chris på plats så snart det bara går och snarast möjligt fasa ut “Masken” som mentalt får förmodas redan ha lämnat Rögle och sportchefsjobbet. Jag ifrågasätter inte att Anders kommer fortsätta att göra ett bra jobb så länge han är kvar, men alla som någon gång sagt upp sig från ett jobb vet hur det är att jobba kvar under en övergångsperiod. Det är svårt att uppbringa det där engagemanget och den riktiga glöden – saker som är livsviktiga för Rögle i den position som klubben nu befinner sig. Så se till att få en lösning på plats så fort det bara går, så att Chris får möjlighet att bidra med sin kunskap och erfarenheter redan den här säsongen.