Välj en sida

Strax nedsläpp i Catena arena och det för Rögle svårspelade Färjestad står för motståndet. Det finns lag som Rögles spel passar bra emot och så finns det Färjestad. Ändå har jag en positiv känsla idag. Det kan bero på att några av de mest hängivna supportrarna håller på traditionerna och värmer upp på Strandberg. Eller så är det att både Ted Brithen och Tyler Kelleher har hittat rätt. Min känsla är att det pusselbitarna faller på plats, även om jag saknar Marco Kasper som inte tagit plats efter JVM. Konkurrensen är stenhård i ett Rögle som höjt nivån i sina juniorlag och har fler som kan ta klivet från J-laget till SHL.

Ska vi ta en vinst mot Färjestad krävs det ett stabilt målvaktsspel och att boxplay förbättras. Jag ser gärna att andra powerplayenheten får mer speltid och får utdelning. Fler hot är alltid positivt. Defensivt har det sett bättre ut de senaste matcherna men det finns saker att förbättra även här. Så här långt har Tony Sund, Ryan McKiernan eller Eric Gelinas varit dominanta på ett sätt som vi kan kräva. Här finns mycket mer att hämta.

Trots publikreaktionerna ser jag fram emot en högljudd publik som lyfter laget och visar vilka som är det bästa grönvita laget.