Välj en sida

Efter tre veckors ofrivillig frånvaro på grund av svår Covid 19 och efterföljande sjukhusvård i nio dygn, är det på nytt dags att försöka komma in i matchen igen med bloggen. Ber om ursäkt för uppehållet, men ibland styr man inte alltid över livets olika skeenden. Det finns massor av bra idéer och planer för hur vi ska kunna ta Röglesnack till nästa nivå, och ett led i det arbetet är att stärka upp teamet som arbetar med innehållet här.

Albin Bauer var den första pusselbiten som anslöt och nu lägger vi nästa sten i lagbygget för Röglesnack; Jens Leandersson. Jens är en välkänd profil i grönvita kretsar och har i olika sammanhang varit med och bidragit med sina kloka och insiktsfulla tankar kring Rögle och klubbens utveckling. Han har bloggat om Rögle på sidan Högrasitt under en period och den senaste tiden har han även varit en av deltagarna i podden Sektion G, där man med jämna mellanrum avhandlar det som sker i och runt vårt Rögle. Men om han får välja så är det tangentbordet och det skrivna ordet som är roligast. Vi tog ett snack med Jens för att höra lite om hans grönvita historia och vad han hoppas kunna bidra med på bloggen.

Vem är Jens Leandersson för de som inte känner dig?
– Jag är en familjefar med rötter i Klippan, som brinner för hockey i allmänhet och Rögle i synnerhet. Min son spelar ishockey i Tyringe, så min kontakt med sporten är både nära och vardaglig kan man väl säga.

Hur och varför blev det Rögle?
– Mitt Rögleintresse väcktes tidigt men det var först när jag var 15 år gammal som jag började åka ut och stå på ståplats. Jag sögs snabbt in i gemenskapen och blev en del av ståplatskulturen. Det sjöngs, vrålades och det var hemmamatcher och bortamatcher, blodet rusade grönt och vitt under flera år.
– Det var en speciell tid de säsongerna i början av 1990-talet. När livet påkallade uppmärksamhet med militärtjänstgöring och familj, blev besöken i ishallen avlägsna även om jag fortsatte att följa Rögle på håll. När jag sedan blev pappa tog jag med vår son på alla möjliga idrottsevenemang och av alla sporter valde han att börja spela ishockey, dock rent sent jämfört med andra barn. Inte nog med att han började spela ishockey, vi har åkt och tittat på Rögle sedan dess både hemma och på bortaplan. Mina gamla vänner från AIA fick mig till att börja skriva på bloggen Högrasitt och genom mitt jobb som copywriter skrev jag även om Rögle i tidningen Söderåsjournalen i samarbete med Rögle.


Starka band i Röglefamiljen
När Jens väl börjar berätta sin Röglehistoria räcker orden inte riktigt till, och det är lätt att förstå att det här är ett hjärta som klappar lite extra grönvitt. Han fortsätter:
– När jag var ung och själv spelade fotboll och innebandy var några av mina lagkamrater involverade i AIA liksom mina vänner i gymnasiet. Rögle blev en del av vår gemenskap och det knöts starka band som håller än idag. Det finns många starka minnen från ungdomens dagar. Jag minns än hur jag inte fick någon biljett till matchen mot Leksand när Håkan Persson sköt upp Rögle i Elitserien. På den tiden följde man matchen via radion istället. 1992 känns inte så längesedan men rent tekniskt var det stenåldern på den tiden. Åren som följde i Elitserien skapade många härliga minnen även om framgångarna då är inget mot det vi upplever idag.
Föredrar du “lidandets supporterskap” – något vi grönvita levt med i decennier – framför framgångens supporterskap?
– Jag är optimist av naturen och har alltid sett möjligheterna. Det finns de som saknar lidandet och kvalbussarna, men jag föredrar framgångar och maskinen Rögle som nu har växt fram.

Vad hoppas du kunna bidra med på Röglesnack?
– Eftersom min son spelar ungdomshockey fortfarande är jag intresserad av ishockey på fler nivåer än bara A-laget. Mitt intresse är från U-lagen till J-lagen utöver A-laget och jag följer flera av Rögles tidigare juniorer i deras klubbar i Hockeyallsvenskan och division ett. Min förhoppning är att mina krönikor om allt mellan himmel och jord kommer att vara av intresse för läsarna på Röglesnack.

Hur går det i semifinalen för Rögle?
– Eftersom jag tycker om att vara positiv brukar jag alltid se möjligheter till vinst varje gång. I värsta fall får jag bara vara glad en gång men i bästa fall är jag glad både innan och efter matchen. Hur Rögle tog sin an Frölunda i kvarten imponerade stort på mig. Lagspel med taktisk briljans och fysiskt spel som jag inte trodde Rögle hade i sig. Kan laget upprepa det i semifinalen, blir de väldigt svårslagna.