Välj en sida

Efter dagens snöpliga förlust på övertid talar mycket för att Växjö tar hem SM-guldet i år. Det går att älta domarnas insatser och hur de avgör matchen med sista utvisningen men sanningen är att Växjö var lite hetare i slutet av tredje perioden och i början av förlängningen. Jag tillhör de som älskar Cams passion och hur känslorna tar överhand, men laget måste behålla kylan i huvudet och kanalisera energin till det som kan påverkas.

Det enda som betyder något är det vi själva gör. Vinn varje närkamp, och var bättre i varje byte. Är det omöjligt att vinna tre raka matcher mot Växjö, där två av matcherna är på bortaplan? Nej, inte det minsta. När jag står inför svåra uppgifter brukar jag tänka på David Ben Gurions liv. Född och uppvuxen i ett antisemitiskt Polen som han lämnade i tjugoårsåldern, överlevde sen förintelsen och blev sedermera Israels grundare och landsfader. Han menade att en tro på en framtid för Israel, omgivet av länder som vill utrota landet från kartan, kräver något alldeles särskilt av varje medborgare. Det kräver både hårt arbete och en stor övertygelse för att  fortsätta en kamp som många runtomkring ser som i princip omöjlig. Han sa: ”I Israel, för att vara realist, måste du tro på mirakel”.

Varför skulle vi som håller på Rögle inte kunna vara realister och tro på mirakel? Trots allt är det Rögle som varit det bättre laget, som skapar de vassaste målchanserna och som har en större breddi truppen. Vinst borta på måndag och sen en vinst hemma på torsdag kväll , så står vi plötsligt inför en sjunde och avgörande match borta nästa lördag. Om vi jämför med David Ben Gurion och Israel, står Rögle inför en lättare uppgift men det krävs samma beslutsamhet och tro på att det går för att vi ska lyckas. På måndag vänder det!

Foto: Andreas Ljunggren, Rögle BK