Välj en sida

På torsdag är det dags för ett nytt ångestmöte, MoDo borta. Modo är precis som Rögle i behov av poäng för att komma bort från de sista platserna i tabellen. Inte nog med att det är jobbigt när Rögle inte tagit poäng och befinner sig i den nedre delen av serien – jo, jag vet att de senaste matcherna vunnits – men när det även viskas, skrivs och skvallras om nyförvärv och spelartyper så mår jag dåligt. Rögle vill förlänga det utgående kontraktet med Felix Nilsson, konstigt vore annars. Rykten säger att finske forwarden Otto Somppi som spelar i Tappara inte fick ett längre kontraktsförslag och därför tackade nej till Rögle. Somppi har ett antal år i AHL och ECHL bakom sig innan han återvände hem till Finland. En tidigare talang som aldrig lyckades ta nästa steg i karriären.

Ett annat rykte säger att Anton Bengtsson flyttar hem till HV71 nästa säsong. Barn, familj och släkten finns där. Om så är fallet är jag den första som önskar Anton lycka till, en mer hedervärd och trevlig kille är svår att hitta.

Ytterligare ett rykte säger att Jakob Lilja, som för tillfället spelar i Ambri-Piottai Schweiz, är på väg hemåt till Rögle. Rögle letar efter hemvändare och Lilja passar in i den kategorin. Det har inte gått inte lysande för Lilja i inledningen av säsongen. Två som går bra i Schweiz är däremot Simon Ryfors och Niklas Hansson, som båda har kontrakt över kommande säsong. Bara att önska dem allt det bästa.

Talangen som Rögle skrämde iväg (Abbotts största misstag), Samuel Johannesson, har inlett säsongen i AHL. Här borde Hampus Sjöström sätta in en charmoffensiv och den dagen Samuel vill hem till Sverige ska han välja Rögle.

När Rögle inte spelar följer jag Helsingborg istället. Ishockeyn i division två håller hög klass och HHC tränas av Dan Ratushny, seriens mest meriterade tränare. Gillar du Abbotthockey så ska du komma och kolla på HHC. Det vimlar av lokala produkter i laget och det är hockeykultur på riktigt, både på och utanför isen. Utan klubbar i närheten finns det ingenstans för yngre talanger att växa in i seniorhockeyn. Stötta gräsrötterna och kolla in hockey även de dagar som Rögle inte spelar!